Fotografen fik smadret ruden i sin bil natten til torsdag. I bilen lå et brev med dødstrusler. Foto: Øxenholt Foto

Fotografen fik smadret ruden i sin bil natten til torsdag. I bilen lå et brev med dødstrusler. Foto: Øxenholt Foto

"Stikker bliver stukket":

Aarhusiansk pressefotograf udsat for dødstrusler

En aarhusiansk fotograf har modtaget trusler og fået ruden i sin bil smadret. Nu har han sagt sit job op. "Han tør ikke fortsætte," siger hans tidligere chef

Af
Danni Paulsen

Torsdag morgen fik en aarhusiansk pressefotograf en ubehagelig overraskelse, da han kom ud til sin bil, der stod parkeret i Trillegårdsparken i Aarhus V, hvor han bor.

Sideruden til førersædet var smadret, og inde på sædet lå et brev med en computerskrevet dødstrussel.

"Til stikkeren. Vi har overvåget dig længe nu din fucking stikkersvin. Vi ved du tager billede og udlevere dem til politiet og hjælper dem i deres efterforskninger. Vi har din adresse, bopæl, bil og nærmeste hvor vi vil have dem. En opfordring: Stop arbejdet med politiet omgående eller tag konsekvenserne med til følge. Stikker bliver stukket!"

Sådan stod der i det ubehjælpeligt skrevede, men meget ubehagelige brev.

Fotografen har arbejdet for Øxenholt Foto, som mestendels kører rundt i Østjylland og tager billeder til medier - heriblandt Lokalavisen Aarhus - af politiets og brandvæsnets arbejde.

Men det gør han ikke længere, fortæller hans nu tidligere chef, Per Øxenholt. Hændelsen natten til torsdag fik fotografen til at sige sit job op med det samme.

"Han er nødt til at tænke på sin familie nu, og så tør han ikke blive ved," siger Per Øxenholt og fortsætter:

"Jeg bliver sgu ked af, at det skal gå ud over en helt almindelig borger og hans familie, at han tilfældigvis arbejder freelance for mig. Jeg er ked af det på familiens vegne, at de nu skal leve i utryghed, hvor de bor."

Brevet, som fotografen fandt på forsædet af sin bil. Foto: Øxenholt Foto

Brevet, som fotografen fandt på forsædet af sin bil. Foto: Øxenholt Foto

Leger ikke politi

Hærværket mod bilen blev begået efter klokken 02 natten til torsdag, og både det og dødstruslen er blevet anmeldt til politiet.

I trusselsbrevet påstår afsenderen, at fotografen og Øxenholt Foto samarbejder med politiet, men det er slet ikke tilfældet, fortæller Per Øxenholt.

"Vi vil gerne have dementeret, at vi går og leger politi, tager billeder og sender dem til politiet," siger han og fortæller, at pågældende fotograf den seneste tid blandt andet har taget mange billeder fra container- og bilbrande i Trillegården-området.

"Det har de nok misforstået. De tror sikkert, at han går og tager billeder af dem, der har lavet balladen, og sender dem til politiet. Men det er slet ikke tilfældet. Vi er et seriøst firma, der lever af at tage billeder til medier, så de har billeddokumentation til deres artikler," forklarer han.

I det hele taget har han svært ved at forstå, at nogen skulle være utilfredse med det arbejde, han og hans fotografer laver.

"Vi har ikke ét eneste billede fra alle de brande, der har været i området, hvor der er personer på. Men i bund og grund skulle de da være glade for, at vi gør det. Jeg går da ud fra, at de, der sætter ild til containere og biler, gør det, fordi de har et eller andet budskab, de vil have ud. Og hver gang vi tager et billede af det, så får de deres budskab ud i medierne," siger Per Øxenholt.

Per Øxenholt har flere freelancer-fotografer ansat. Han og medarbejderne kører ud i det østjyske og tager billeder til danske medier. Foto: Øxenholt Foto

Per Øxenholt har flere freelancer-fotografer ansat. Han og medarbejderne kører ud i det østjyske og tager billeder til danske medier. Foto: Øxenholt Foto

Har afsenderen ret i, at I leverer billeder til politiet?

"Nej, det gør vi ikke. Vi leverer ikke billeder til politiet, men til medier. Men politiet kan - ligesom alle andre - jo se vores billeder på nettet. Og hvis politiet står med en mordsag eller lignende, hvor vi har taget et billede, de har brug for til efterforskningen, og de så kommer og banker på med en kendelse, så udleverer vi selvfølgelig materialet. Men det har aldrig været aktuelt."

Stopper ikke

Den ubehagelige hændelse får ikke Per Øxenholt til at overveje at stoppe med at fotografere forbrydelser.

"Det stopper vi aldrig med, for de billeder, vi tager, skal jo ud. Vi har også fået at vide af politiet, at vi ikke skal stoppe med vores gode arbejde. De har rådet os til at fortsætte."

Han vil til gengæld gerne i dialog med ophavsmanden eller -mændene.

"Hvis den eller de personer, der står bag, læser det her, så håber jeg, de vil tage kontakt. Så tager jeg gerne ud til en kop kaffe for at fortælle, hvad vi laver, og hvorfor vi gør det. Vi har intet at skjule. De skal vide, at de for os er mindst lige så gode kilder, som politiet er. De kan også fortælle os vigtige ting, så dem vil vi naturligvis gerne have et godt forhold til."

Østjyllands Politi bekræfter anmeldelsen og oplyser, at man er i gang med at efterforske sagen.

Publiceret 31 May 2019 10:26