.

. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

To mænd skal i fængsel for voldsomt røveri mod Yahya Hassan

Vestre Landsret har stadfæstet straffen til to mænd, der er blevet idømt fængselsstraffe for at have taget 60.000 kroner fra Yahya Hassan samt for at have holdt den kendte digter fra Aarhus fanget

En mand på 38 år blev tilbage i november måned sidste år idømt ti måneders fængsel, og en 30-årig mand blev idømt fængsel i to år for det røveri, som de begge begik mod den aarhusianske digter Yahya Hassan. Fredag oplyser Vestre Landsret, at byrettens straf er blevet stadfæstet, hvilket betyder, at de to mænd nu skal i fængsel. Det skriver Ritzau ifølge TV2 Østjylland.

Forholdene, som de to mænd er blevet dømt for, skete tidligt om morgenen 26. maj sidste år i Silkeborg. Her befandt Yahya Hassan sig i den ene af de dømtes lejlighed. De to mænd holdt ham ifølge dommen fanget og truede ham med saks og kniv til at udlevere 60.000 kroner. Det skrev Midtjyllands Avis sidste år i november. Ifølge mediet lykkedes det Yahya Hassan at slippe væk ved at springe ud fra en altan på anden sal og ned på et bord. Herefter kontaktede han politiet.

Ifølge mediet oplyste sagens anklager i byretten, at Yahya Hassan havde blå mærker på arme og ryggen efter episoden. Desuden indrømmede den aarhusianske digter, at han havde været påvirket af stoffer ved episoden.

Udover fængselsstraffen blev de to mænd dømt til at betale sagens omkostninger og en erstatning til Yahya Hassan. Dommen blev dengang anket til landsretten, og her er den altså fredag blev stadfæstet.

jwh

Publiceret 24 May 2019 00:00