Indenfor godt et døgn er tre personer blevet truet med kniv til at hæve penge i Jutlander Bank på hjørnet af Frederiks Allé og Jægergaardsgade i Aarhus C.

Indenfor godt et døgn er tre personer blevet truet med kniv til at hæve penge i Jutlander Bank på hjørnet af Frederiks Allé og Jægergaardsgade i Aarhus C. Foto: Google Maps

Tre grove røverier på nøjagtigt samme sted i Aarhus: Politiet jagter desperat røver

Tre personer truet med kniv til at hæve penge i Jutlander Bank i Frederiks Allé ved Jægergårdsgade

Af
Jeppe Rafn

Opdatering klokken 14.45: Politiet har anholdt en mistænkt i sagen

Østjyllands Politi leder med lys og lygte efter en mand, der mistænkes for at stå bag tre røverier på nøjagtigt samme sted i Aarhus.

De tre røverier er sket indenfor 30 timer og hver gang ved Jutlander Bank på hjørnet af Frederiks Allé og Jægergårdsgade, hvor ofrene er blevet truet med kniv til at hæve større pengebeløb.

"Vi vil helst ikke have, det gentager sig, så vi arbejder ret intenst, og håber vi nærmer os, men vi har ingen mistænkte," fortæller Østjyllands Politis vagtchef Flemming Lau, da Lokalavisen taler med ham lørdag middag.

Vagtchefen fortæller uddybende, at politiet har patruljer i området og efterforsker røverierne ved blandt andet at kigge på overvågningsbilleder fra banken.

Passet op i sin opgang

Det første røveri skete natten til fredag klokken 02.45, hvor en 31-årig mand gik i Frederiks Allé og følgte sig forfulgt af to personer. Da han gik ind i sin opgang i nummer 91, fulgte de to personer efter ham og truede ham med en kniv til at udlevere sin telefon og til at hæve kontanter i Jutlander Bank, der ligger på naboadressen Frederiks Allé 93.

Kniv mod hals

Et døgn senere, natten til lørdag klokken 02.15, skete det næste røveri. Det gik ud over en 28-årig mand, der kom gående ud i Frederiks Allé ud for Jutlander Bank. Han blev passet op af en mand, der truede ham med en kniv for halsen til at hæve et større beløb i bankens hæveautomat.

Få timer senere, lørdag morgen klokken 07.52, var den gal igen nøjagtigt samme sted. Her blev en 28-årig kvinde truet med kniv til at hæve et stort beløb i hæveautomaten og aflevere det til røveren, der stak af til fods i Jægergårdsgade.

Ved dette røveri beskrives gerningsmanden som en dansk mand på cirka 30 år, der var cirka 170 cm høj og med mørkt kort hår. Han havde en grå trøje med lynlås og sorte striber på samt sorte joggingbukser.

Desperat person

"Ud fra fremgansgmåde, gerningssted og signalementer at dømme er det nærliggende at tro, det er samme gerningsmand til alle tre røverier. Man kan få indtryk af, det er en desperat person, så hvis man ser ham, skal man ikke kontakte ham selv, men ringe til os, så tager vi os af det, siger Østjyllands Politis vagtchef Flemming Lau.

Publiceret 18 May 2019 12:57