Arkivfoto

Arkivfoto

Politirapporten:

Nutella-tyv slog vagt i City Vest

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Et butikstyveri endte voldeligt, da en 24-årig mand tirsdag kl. 20.30 blev tilbageholdt i City Vest i Aarhus af en butiksvagt. En medarbejder havde tilkaldt vagten, da han havde set den 24-årig stjæle nogle højttalere og noget Nutella. Den 24-årige blev ifølge vagten aggressiv, da han blev tilbageholdt og endte med at hamre en albue i siden på vagten. Da politiet kom frem, blev han derfor både sigtet for butikstyveri og vold. Ud over de stjålne varer fandt betjentene også noget hash på den 24-årige, som han blev sigtet for at besidde.

To mænd anholdt en time efter "kassedyk"

To mænd på 33 og 38 år blev tirsdag kl. 20.50 anholdt og sigtet for tyveri, da en patrulje traf dem på Kalkværksvej i Aarhus. Over radioen havde betjentene fået signalementet på to mænd, der kl. 19.40 stjal penge fra kassen i SuperBrugsen i Jægergårdsgade.

Mændene kom sammen til kassen, og da ekspedienten skulle til at give den ene penge tilbage, stak de hurtigt hænderne ned i kassen, trak nogle få tusinde kroner op og løb fra stedet. Signalementet blev med det samme sendt ud til alle patruljer i området og omkring en time efter tyveriet, gav det bonus, da to betjente genkendte mændene. Den ene havde kontanter på sig, der svarede til det stjålne beløb. Pengene blev beslaglagt og mændene blev anholdt.

To mænd med vinkelsliber sigtet for cykeltyveri

En kvik mand ringede omkring midnat til politiet, da han havde opdaget to mænd, der forsøgte at stjæle en cykel på Anholtsgade i Aarhus C. Manden vågnede ved lyden af en vinkelsliber, og da han kiggede ned på gaden, så han to mænd i mørkt tøj, der var ved at skære låsen over på en cykel. Da han tog kontakt til dem, forsvandt de fra stedet med cyklen.

En patrulje fandt kort efter frem til to mænd på 25 og en 34-årig mand, der stadig gik rundt med en vinkelsliber i området. Begge blev derfor anholdt og sigtet for cykeltyveriet.

Spritbilist bag E45-uheld

En 31-årig mand forårsagede tirsdag kl. 16.17 et uheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand, da han kørte op bag i en bil ført af en 75-årig kvinde. Ved sammenstødet blev kvindens bil skubbet op i en bil med en 53-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Da politiet kom frem, blev den 31-årige bedt om at puste i et alkometer.

Det viste, at hans promille var for høj til at køre, og da han tilmed heller ikke havde kørekort, blev han både sigtet for spritkørsel og for at køre uden førerret. Derudover blev han sigtet for ikke at holde nok afstand i trafikken. En blodprøve skal endeligt vise, om den 31-årige var for påvirket til at køre.

Færdsel

Tirsdag kl. 7.17 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Brendstrupgårdsvej i Aarhus N. Under langsom køkørsel ramte en 38-årig mandlig bilist op bag i den forankørende bil og forårsagede et harmonikasammenstød med i alt fire biler. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Tirsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Frederiks Allé i Aarhus C. En 60-årig mandlig cyklist overhalede en 26-årig kvinde, der cyklede på samme cykelsti. Ved overhalingen ramte den 60-åriges styr den 26-åriges cykel, og kvinden styrtede. Efterfølgende blev kvinden kørt til skadestuen, formentligt med en brækket kæbe.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Kirkebakken i Beder begået mellem mandag d. 13/5 kl. 13.00 og tirsdag d. 14/5 kl. 8.20

• På Silkeborgvej i Aarhus C begået mellem mandag d. 13/5 kl. 14.30 og tirsdag d. 14/5 kl. 09.00

• På Holmkærvej i Trige begået tirsdag d. 14/5 mellem kl. 10.30 og kl. 11.40

• På Saralyst Allé i Højbjerg begået tirsdag d. 14/5 kl. 14.00

• På Torvevænget i Tranbjerg begået onsdag d. 15/5 kl. 02.14

Publiceret 15 May 2019 15:56