Henrik Vinthers kampagneleder, Amalie Ravn Østergaard, estimerer, at det er omkring 20 plakater, der er blevet ødelagt

Henrik Vinthers kampagneleder, Amalie Ravn Østergaard, estimerer, at det er omkring 20 plakater, der er blevet ødelagt

Radikal politikers valgplakater udbrændt:

"Jeg ved ikke, om det er personligt"

Henrik Vinther, der stiller op til Folketinget for De Radikale, har fået ødelagt flere af sine valgplakater i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

"Det er jo ikke sådan, en valgkamp skal være," lyder det meget ærgerligt fra den radikale folketingskandidat Henrik Vinther, efter han søndag konstaterede, at flere af hans valgplakater havde været udsat for hærværk.

I området omkring Risskov Gymnasium var der nemlig blevet sat ild til omkring 20 af den radikale politikers valgplakater, der hang i lygtepæle langs vejen.

"Jeg er, undskyld udtrykket, brandærgerlig over, at nogen kan finde på sådan noget. Min første tanke var, hvorfor det lige var mine valgplakater. Jeg ved ikke, om det er personligt, eller om det er drengestreger," fortsætter Henrik Vinther, som søndag valgte at lægge en video op på sin Facebook-side for at gøre opmærksom på hærværket, og så fortæller han desuden, at han har anmeldt det til politiet.

"Det er nok for sent at finde ud af, hvem der står bag. Jeg har politianmeldt det, for at det bliver registreret. Sådan noget skal nemlig ikke finde sted, og det er også derfor, at jeg valgte at lave et opslag på Facebook for at sætte en ramme om, hvad demokrati er. Det skal foregå på en fair og ordentlig måde."

(Artiklen fortsætter under videoen)

Henrik Vinther oplyser til Lokalavisen Aarhus, at han ikke oplevet at modtage trusler eller lignende, der kan forklare årsagen til det omfattende hærværk.

"Der har været nogle åndssvage kommentarer på nettet fra folk, som ytrer deres holdning anderledes, end jeg vil gøre. Men jeg har ikke været nervøs, og det er jeg heller ikke nu," siger Henrik Vinther og slår fast, at han vil fortsætte sin valgkamp i samme stil som før, men nu med et øget fokus på, hvad demokrati er.

Henrik Vinther kommer fra Aarhus og stiller op til Folketinget i Østjyllands Storkreds.

Publiceret 13 May 2019 09:54