Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Politiet ophæver visitationszone: "Banderne er blevet presset af indsatsen"

Færre våbenfund og bandemedlemmer i gadebilledet er årsag til ophævelsen

Efter flere forlængelser af visitationszonen i det nordvestlige Aarhus har Østjyllands Politi nu besluttet at ophæve den pr. 1. maj.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Visitationszone blev indført i forbindelse med konflikten mellem to grupperinger.

"Visitationszonen har været et meget nyttigt værktøj i vores indsats mod banderne. Nu ser det ud til, at de er blevet presset af vores indsats, og vi finder færre og færre våben. Konflikten er der stadigvæk, og vi fortsætter selvfølgelig vores målrettede indsats mod bandemedlemmerne. Hvis der bliver behov for det, vil vi ikke tøve med hurtigt at genindføre visitationszonen," siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Siden visitationszonen blev oprettet i februar, er der blevet fundet mange stik- og slagvåben og enkelte skydevåben. Tallene for beslaglæggelser af våben er dog løbende faldet markant den seneste tid, og patruljerne i området oplever også, at bandemedlemmerne ikke træffes så tit på gaderne længere.

Kan stadig visitere

Den mobile politistation stopper også foreløbigt med den daglige tilstedeværelse i området.

”Vi har været rigtig glade for den kontakt, vi har haft med borgerne på stedet, og vi har talt med rigtig mange beboere. Men vi oplever ikke længere samme behov for en fast tilstedeværelse af den mobile politistation. Vi vil dog stadig have løbende kontakt med boligforeningerne og blive ved med at patruljere hyppigt i området," siger Klaus Arboe Rasmussen.

Hos Aarhus Kommune er borgmesteren glad for virkningen af visitationszonen.

"Østjyllands Politi greb fra starten resolut ind med en konsekvent indsats, som nu har haft sin virkning. Der er grund til at takke vores politi for et veludført arbejde. Det har klart og tydeligt vist, at vi i Aarhus ikke accepterer den slags uro og vold. Vi skal sikre tryghed til borgerne i Aarhus, og jeg er helt enig med politiet i, at vi ikke skal tøve med at genindføre visitationszonen, hvis det bliver nødvendigt," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Selv om visitationszonen stopper, vil politiet stadig have mulighed for at visitere personer, hvis der er et mistankegrundlag.

dp

Publiceret 30 April 2019 11:53