Arkivfoto

Arkivfoto

Godt arbejde af opmærksomme trafikanter:

Hjalp politiet med at fange farlige bilister

En spritbilist og en konfus kvinde blev forhindret i at fortsætte i bil takket være hjælpsomme borgere

Søndag var nogle gode borgere med til at gøre vejene tryggere i Aarhus.

Begge ringede hurtigt til politiet, da de blev utrygge ved bilister, der kørte slingrende og usikkert.

Om morgenen klokken 08.35 blev en 50-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Ravnsøvej i Risskov.

En bekymret borger ringede til politiet, da han så bilen køre slingrende rundt, og patruljen kørte hurtigt til stedet.

Her traf de den 50-årige, der var tydeligt påvirket af alkohol og desuden heller ikke havde kørekort. Den 50-åriges bror blev ringet op og sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Konfus kvinde

Senere på dagen, klokken 12.34, ringede en opmærksom borger til politiet og fortalte, at han kørte bag en ældre kvindelig bilist, som kørte meget usikkert og blandt andet flere gange kørte over i den modsatte vejbane.

Hun standsede ved Fakta på Solbjerg Hedevej i Solbjerg, hvor en patrulje fik kontakt med hende. Det viste sig at være en 88-årig kvinde, der havde kørekort og umiddelbart ikke var påvirket af noget.

Hun var dog så konfus, at betjentene vurderede, at hun ville være til fare for sig selv og andre trafikanter, hvis hun fik lov at køre videre. Derfor tog de bilnøglerne og kørte kvinden hjem.

Der vil nu blive oprettet en kørekortsag, hvor det skal vurderes, om kvinden kan beholde sit kørekort.

Hvis du selv får mistanke om spritkørsel eller lignende, så kan du ringe til politiet via 112.

Notér nummerpladen, og hvis det er muligt så følg efter bilen på afstand, så du kan hjælpe patruljen på rette vej. Men overhold færdselsloven og gå ikke på kompromis med din egen eller andres sikkerhed, lyder rådet fra Østjyllands Politi.

Publiceret 29 April 2019 10:20