Foto: Jens Hasse/Chili

Foto: Jens Hasse/Chili

Politiet advarer cyklister i Aarhus:

"Vær opmærksom på letbanen!"

Når Aarhus Letbane i næste uge øger antallet af afgange, er det vigtigt, at byens cyklister er ekstra opmærksomme

Det er ikke kun bilister, der skal vænne sig til, at der er kommet en ny trafikant på vejen. Flere af byens cyklister krydser dagligt letbanens spor, og når Aarhus Letbane tirsdag morgen øger antallet af afgange som følge af åbningen til Grenaa, så er det vigtigt, at man som cyklist er ekstra opmærksom. Sådan lyder det i en opfordring fra Østjyllands Politi på Facebook.

"Er du én af dem, der cykler til/fra centrum via havneområdet, så skal du være særlig opmærksom, hvis du skal krydse sporene på Hjortholmsvej - for nu kommer der altså tog! Respekter det røde lys og tag ingen chancer, for det kan gå rigtig galt," skriver Østjyllands Politi på Facebook.

Men også byens bilister kommer til at kunne mærke, at letbanen øger antallet af afgange, lyder det fra politiet.

"Det betyder blandt andet, at der i krydset ved Nørreport i Aarhus C fra på tirsdag vil komme et tog ca. hver 5.-6. minut. Det kommer til at medføre ekstra ventetid for bilister i krydset, og det kan derfor give rigtig god mening at køre ad Randersvej/Nørrebrogade, hvis man skal ind mod centrum, så man ikke skal krydse letbanesporet ved Nørreport," skriver Østjyllands Politi på Facebook.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Det er tirsdag morgen, at letbanen begynder at køre til Grenaa. Første tur på strækningen afgår tirsdag 30. april klokken 5.14 fra Grenaa, imens den første tur den modsatte fra Grenaa til Aarhus H afgår klokken 5.51. Nord for Aarhus kører letbanen den første tur fra Lystrup over Aarhus Universitetshospital til Aarhus H klokken 5.12.

Letbanen indleder driften til Grenaa med timedrift mellem Ryomgård og Grenaa, samt halvtimesdrift mellem Ryomgård og Aarhus H. Senere, når Banedanmark er færdig med at hastighedsopgradere strækningen, og Aarhus Letbane har etableret krydsningsspor i Trustrup, bliver der også halvtimesdrift mellem Grenaa og Ryomgård. Dermed vil der som minimum være halvtimesdrift på hele strækningen.

jwh

Publiceret 28 April 2019 10:32