Foto: Øxenholt Foto.

Sigtet for dobbeltdrab på familiemedlemmer:

Nu er 28-årig i stand til at møde op i retten

28-årig mand fremstilles fredag formiddag i grundlovsforhør for dobbeltdrabet i Sabro

Af
Jonas Wrede Hansen

Torsdag blev der afholdt grundlovsforhør om dobbeltdrabet i Sabro onsdag aften, hvor to personer blev slået ihjel med en økse og kniv. Den sigtede i sagen, en 28-årig mand, var dog ikke i stand til at møde op i retten. Retsmødet blev alligevel gennemført, og manden blev varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling frem til 21. maj. Via sin advokat nægtede han sig skyldig, men kærede dog ikke kendelsen.

Det blev desuden oplyst, at når den 28-årige mand er i stand til selv at møde op, bliver der holdt et nyt grundlovsforhør.

Det er han i stand til nu, oplyser Østjyllands Politi på Twitter. Dermed bliver der fredag formiddag klokken 11.30 afholdt et nyt grundlovsforhør, hvor den 28-årige mand altså deltager. Ligesom ved gårsdagens retsmøde har anklagemyndigheden igen anmodet om lukkede døre. Torsdag argumenterede anklageren i sagen dørlukningen med, at det ville kunne ødelægge efterforskningen, hvis sagens oplysninger kom ud i offentligheden.

Hun henviste til, at det endnu ikke kan udelukkes, at manden kan have haft en medgerningsmand, og politiet er heller ikke helt sikker på, at alle våben er fundet.

Det var kort før klokken 21.30 onsdag aften, at de dræbte blev fundet i et rækkehus i Højagerparken i Sabro. Politiet har endnu ikke endeligt identificeret de to dræbte, men formoder, at der er tale om husets 92-årige mandlige beboer samt en 61-årige kvinde. Den 28-årige mand, der er sigtet for drabet, er i familie med dem begge.

Publiceret 26 April 2019 10:22