Biler i brand har været et gentagne problem i det vestlige Aarhus det seneste stykke tid. Foto: Øxenholt Foto

Politiet efterforsker de mange påsatte brande:

"Vi ved ikke, hvad motivet er"

Østjyllands Politi håber på hjælp fra offentligheden til opklaringen af de mange påsatte brande, der har hærget Aarhus V

Af
Jonas Wrede Hansen

Brand Selvom der er kommet mere ro på situationen i det vestlige Aarhus, som har været hærget af påsatte brande i biler og containere, så betyder der ikke, at politiet bare kan slappe af.

Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi fortæller nemlig til Lokalavisen Aarhus, at man er nemlig i fuld gang med at finde ud af, hvem der står bag urolighederne.

"Vi har ikke taget nogen gerningsmænd endnu. Vi ved ikke, hvem der står bag. Vi ved ikke, hvad deres motiv er. Det kan være politisk. Det kan også være, fordi vi lukkede et tilholdssted. Men det hele er gisninger, så vi vil gerne i kontakt med folk, der ved, hvem der har påsat de her brande," siger han til Lokalavisen Aarhus og oplyser, at man siden tirsdag 16. april har været ude til tæt på 20 påsatte brande i det vestlige Aarhus.

"Det er mange. Vi har tidligere i ferie-perioder set, at der er flere brande end normalt. Men jeg vil ikke bare bruge den forklaring her. Vi ser alvorligt på det. Heldigvis har det været mindre brande, men alle brande er farlige, og vi skal have fundet frem til gerningsmændene," fortsætter politiinspektøren, som opfordrer alle til at ringe til politiet på telefon 114, hvis man har oplysninger, der kan hjælpe med opklaringen.

Det skaber utryghed

Steffen Espersen, direktør i Boligorganisationen AlmenBo Aarhus, som har flere af de boligafdelinger på blandt andre Rydevænget, Fjældevænget og Musvågevej, der har været hærget af påsatte brande, ærgrer sig over urolighederne. Men han føler ikke, at boligorganisationens beboere er meget utrygge.

"Vi har fået overraskende få henvendelser fra beboere i områderne. Der opstår selvfølgelig noget utryghed, når sådan noget sker, men egentlig er det nok et område, hvor beboerne er en lille smule hærdet," fortæller han og tilføjer, at han tror, det er folk ude fra, der står bag de seneste episoder.

"Hvis vi får at vide, at det er nogle af vores beboere, der laver det her, så gør vi, hvad vi kan for at få dem ud af deres boliger. Jeg tror dog oftest, at det er udefrakommende, der laver balladen," fortæller Steffen Espersen fra AlmenBo Aarhus til Lokalavisen Aarhus.

Samarbejder med politiet

Han tror i stedet, at det er nogle af de unge i området, der står bag de påsatte brande. Men han har ikke den store tiltro til, at man kan opklare det. Han forklarer dog, at AlmenBo Aarhus forsøger at hjælpe med opklaringen.

"Vores ejendomsfunktionærer er i tæt kontakt med politiet. De anmelder det, der er, og vi har også en fornemmelse af, at politiet kommer meget hurtigt ud, når der sker noget i vore område i øjeblikket.

Publiceret 26 April 2019 14:05