Foto: Øxenholt Foto.

Uhyggeligt dobbeltdrab:

28-årig slog familiemedlemmer ihjel med kniv og økse

Den sigtede i drabssagen i Sabro var ikke selv i stand til at møde op ved dagens grundlovsforhør i Aarhus, hvor der kom uhyggelige detaljer frem om de dræbtes skader

Af
Jonas Wrede Hansen

Det var et voldsomt syn, der onsdag aften mødte politiet i et hjem i Højagerparken i Sabro, hvor en mand og en kvinde blev fundet dræbt.

De to personer havde fået deres kranier knust som følge af slag fra en økse. I forbindelse med dobbeltdrabet var der også blevet brugt en kniv. Det kom frem under dagens grundlovsforhør i Aarhus, inden dørene blev lukket for pressen.

Den 28-årige mand, som er sigtet for drabet, var ikke selv til stede i retten. Anklageren i sagen begyndte retsmødet med at forklare, at hun havde snakket med en læge med speciale i psykiatri, som havde vurderet, at den 28-åriges mentale tilstand var så dårlig, at han måtte indlægges på et psykiatrisk hospital.

"Han var ikke klar over, hvor han var eller at han var i politiets varetægt," sagde hun ved retsmødet og nævnte hans tilstand som apatisk og psykotisk.

"Han besvarede alle spørgsmål med ordene 'ved ikke'," fortsatte anklageren.

Drabsmand og dræbte i familie

Det var kort før klokken 21.30 onsdag aften, at de dræbte blev fundet i et rækkehus i Højagerparken i Sabro. Politiet har endnu ikke endeligt identificeret de to dræbte, men formoder, at der er tale om husets 92-årige mandlige beboer samt en 61-årige kvinde. Den 28-årige mand, der er sigtet for drabet, er i familie med dem begge.

Efter anklagerens oplæsning af sigtelsen, blev dørene lukket af hensyn til sagens videre efterforskning med det argument, at det endnu ikke kan udelukkes, at manden kan have haft en medgerningsmand, og politiet er heller ikke helt sikker på, at alle våben er fundet.

"Det ville kunne ødelægge efterforskningen, hvis sagens oplysninger kom ud i offentligheden," påpegede anklageren.

Dommeren valgte at følge anklagemyndighedens begæring og lukkede derfor dørene for pressen.

Den 28-årige endte med blive varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling frem til 21. maj. Via sin advokat nægtede han sig skyldig, men kærede dog ikke kendelsen. Når den 28-årige mand er i stand til selv at møde op, bliver der holdt et nyt grundlovsforhør.

Publiceret 25 April 2019 12:55