Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Medie: Plejehjemsvikar sigtet for at have stjålet fra ældre borgere

Århus Stiftstidende skriver onsdag, at en fast plejehjemsvikar i Aarhus Kommune er blevet fyret og meldt til politiet, efter det er blevet opdaget, at have stjålet fra flere ældre borgere

En fast plejehjemsvikar i Aarhus Kommune har i den grad misbrugt sin stilling. Hun er nemlig blevet taget i at have stjålet fra ældre borgere, og det er sket i flere tilfælde. Det oplyser Århus Stiftstidende onsdag. Ifølge avisens oplysninger har vikaren taget kontanter fra ældre borgere på et plejehjem i Viby, og så har hun skaffet sig adgang til otte beboeres kreditkort. Det er baggrunden for, at hun nu er blevet fyret.

Områdechef for Område Viby-Højbjerg, Lene Offersen fra Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, vil hverken af- eller bekræfte avisens oplysninger, da der ifølge hende er tale om en personalesag.

Østjyllands Politi vil dog gerne oplyse til Århus Stiftstidende, at en ansat på et plejehjem i Aarhus Kommune i starten af april blev anmeldt til politiet, og at hun nu er sigtet for tyveri.

Sagen får også Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune til at reagere.

"Vi vil gerne høre, hvilket beredskab man har, når sådan noget her sker. Hvad sætter man i gang? Og så vil vi interessere os for, hvordan de enkelte plejehjem hjælper ældre beboer, som flytter ind med kontanter og værdigenstande. Hvordan sikrer man bedst værdierne," lyder det spørgende fra Lone Hindø til Århus Stiftstidende.

jwh

Publiceret 24 April 2019 07:53