Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Ejer af Kaløvig Badehotel efter brand:

Vi har ingen anelse om årsagen

Det vides endnu ikke, hvor længe badehotellet skal holde lukket efter brand tirsdag eftermiddag

Af
Danni Paulsen

Kan man være glad og positiv, efter ens hotel lige har været ramt af en brand?

Det kan Søren Dalhof, forpagter af Kaløvig Badehotel, i hvert fald, efter hans bygning brød i brand tirsdag eftermiddag.

Årsagen til positiviteten er simpel.

"Det kunne være meget værre," siger Søren Dalhof fra en vindblæst telefon.

Lokalavisen Aarhus får ham i røret kort efter, at han er vendt tilbage fra en sygehuset.

"De ville lige være sikre på, at jeg ikke var blevet røgforgiftet. Det var der ikke, så alt er godt."

Ejeren af badehotellet var nemlig selv i nærkontakt med røgen og flammerne.

"Jeg var i fuld gang med røgvenderen og den store slukkeslange. Jeg sad på mit kontor og talte med en gæst, der ville booke et bryllup, og pludselig kom en mine kokke løbende. Jeg kunne se, at der var flammer ude ved bagindgangen, så vi fik fat i vores brandudstyr, og jeg prøvede at bekæmpe det, så godt jeg kunne, indtil brandvæsnet dukkede op," fortæller Søren Dalhof.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Årsag ukendt

Ifølge ham kom ingen til skade ved branden, og det er det væsentligste. Samtidigt lader det også til, at skaderne på Kaløvig Badehotel er begrænsede.

"Jeg blev taget med på sygehuset midt i det hele og frygtede at komme tilbage til noget, der ikke var her længere, men det er det heldigvis. Og det ser overskueligt ud, selv om der er meget arbejde forud. Så jeg er faktisk på en eller anden måde optimistisk."

Badehotellets køkkenområde, en sal og lidt af restauranten er blevet beskadiget af flammerne.

Hvordan branden så faktisk opstod, det er endnu ikke blevet klarlagt. Men hotelejeren tror, branden startede udenfor.

"Vi har endnu ingen anelse overhovedet om, hvad der antændte. Det startede ude bagved ved vores bagindgang. Der står vinden lige ind, så det har taget fat i bygningen, da den opstod. Der var ikke i køkkenet, det opstod, så for min egen regning vil jeg skyde på, at det er opstået udenfor et eller andet sted, og så har det acceleret og fået fat i bygningen på grund af vinden."

I løbet af onsdag forventer Søren Dalhof at få overblik over, hvor længe badehotellet må holde lukket for at få udbedret skaderne.

"Heldigvis var brandfolkene gode til at inddæmme branden, så det er ikke sådan, at vi må lukke ned i flere uger. Best case kan vi måske være oppe at køre i weekenden eller næste uge."

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 23 April 2019 18:04