Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Bilist idømt et års fængsel for gentagne narkokørsler og kørsler uden førerret

En 34-årig mand er blevet idømt et års fængsel

En 34-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt et års fængsel for gentagne gange at have kørt bil, selvom han er frakendt førerretten. Derudover blev han frakendt retten til at køre bil frem til år 2029. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 34-årige blev desuden dømt for gentagne gange at have kørt narkokørsel. Senest 26. maj sidste år, hvor han blev standset af en patrulje i McDonald’s Drive-in på Viby Ringvej i Aarhus. Her blev han anholdt på stedet efter at være blevet testet positiv for både narko og alkohol.

De gentagne tilfælde af kørsel uden førerret og narkokørsel udløste en dom på et års fængsel, hvoraf tre måneder var en reststraf fra en tidligere dom. Den 34-årige skal nu ind og afsone otte måneder af fængselsdommen, mens de sidste fire måneder blev gjort betinget. Politiet konfiskerede desuden 3 personbiler hos den 34-årige.

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents er tilfreds med dommen.

”Den 34-årige har gentagne gange overtrådt færdselsloven under omstændigheder, hvor han bl.a. har kørt rundt med narko i blodet til fare for andre trafikanter. Jeg er tilfreds med, at retten nu har trukket en streg i sandet og idømt manden fængsel i et år for de mange færdselsforseelser,” siger Jacob Gents i pressemeddelelsen.

Den 34-årige erkendte sig delvist skyldig, men modtog dommen.

jwh

Publiceret 16 April 2019 10:08