Arkivfoto

Arkivfoto

Politirapporten:

Rumænsk mand insisterede på, at han hed Maja

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 34-årig mand var meget insisterende i sin løgn, da han onsdag eftermiddag var i nærkontakt med politiet, efter han ikke ville betale for sin bustur.

Det var vagter på busruten, der tilkaldte politiet klokken 15.42, da de stod med manden på Klostertorvet. Vagterne havde bedt ham identificere sig, men han viste dem bare et sygesikringsbevis tilhørende en kvinde ved navn Maja.

Også over for patruljen insisterede han på, at han hed Maja, og at sygesikringsbeviset var hans.

Betjentene anholdt ham og tog ham med på stationen, hvor de fandt ud af, at "Maja" i virkeligheden var en 34-årig rumænsk mand uden dansk statsborgerskab. Han blev derfor sigtet for at bruge falsk id.

Da betjentene visiterede ham, fandt de en mindre kniv, som han også blev sigtet for at besidde. Derudover blev han sigtet for ulovlig omgang med hittegods ved at have taget sygesikringsbeviset fra et ukendt sted.

Den rumænske mand blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger. Han nægtede sig skyldig og kærede kendelsen

Fuld og skæv bilist havde kokain i lommen

En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede natten til torsdag klokken 02.10 en bil, der kørte meget slingrende og usikkert på Sletvej i Tranbjerg, hvor den flere gange ramte ind i kantstenen.

Betjentene slog blinkene til og fik standset bilen, hvor en 34-årig mand sad bag rattet. Da han så betjentene, udbrød han straks, at han både var påvirket af narko- og alkohol og i øvrigt var frakendt kørekortet. Han blev derfor anholdt og visiteret, og i hans ene lomme lå et par poser kokain.

Den 34-årige erkendte, at der også lå flere poser i bilen. Og ganske rigtigt – ved forsædet lå yderligere fem poser kokain.

Det endte med sigtelser for narkokørsel, spritkørsel, kørsel uden førerret og besiddelse af euforiserende stoffer.

Færdsel

Onsdag kl. 17.30 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Silkeborgvej i Aarhus C.

Natten til torsdag kl. 1.04 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Hasle Ringvej i Aarhus V.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Aarhus:

    På Trillegårdsvej i Aarhus V begået onsdag d. 10/4 mellem kl. 7.15 og kl. 14.40

Publiceret 11 April 2019 17:51