Østjyllands Politi har lukket tilholdssted for bande.

Østjyllands Politi har lukket tilholdssted for bande. Foto: Rigspolitiet

Frygter angreb: Politiet lukker Trillegårdsbandens tilholdssted

Østjyllands Politi har lukket bande-tilholdssted på Kappelvænget i Aarhus V

Østjyllands Politi har torsdag lukket nogle klublokaler på Kappelvænget 8 i Aarhus V, som Trillegårdsbanden har brugt som tilholdssted.

”Borgerne har krav på at være sikre og trygge i deres nabolag, og derfor har vi valgt at lukke lokalerne, så det ikke længere kan være et forsamlingssted for bandemedlemmer, som kan være et mål for en rivaliserende gruppering, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Politiet har registreret, at bandemedlemmerne ofte mødes i klublokalerne, og politiet har løbende fundet våben på stedet.

Lukningen betyder, at det fra torsdag 11. april kl. 11.00 er forbudt for alle personer at opholde sig på adressen Kappelvænget 8. Foreløbigt gælder forbuddet frem til torsdag 25. april kl. 11.00.

En overtrædelse af forbuddet straffes som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år.

Trillegårdsbanden er ifølge Østjyllands Politis opfattelse i konflikt om det aarhusianske hashmarked med en bande med tilknytning til Kalmargade.

Foreløbigt sidder ni mænd med relationer til banderne varetægtsfængslet, og to mænd har allerede fået fængselsstraffe på henholdsvis et og et halvt år. Derudover er et stort antal personer sigtede i forbindelse med konflikten.

”Vi fortsætter vores synlige uniformerede operative indsats mod bandemedlemmerne. Vi kontrollerer og visiterer dem, vi møder, og vi foretager målrettede færdselsindsatser. Derudover er vi i fuld gang med efterforskning af de kriminelle hændelser, der er foregået, og samtidigt arbejder vi konstant på at forhindre nye episoder,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Der er indført visitationszone i Aarhus, der foreløbig gælder til og med den 16. april. Østjyllands Politi vil i de kommende dage tage endeligt stilling til, hvorvidt visitationszonen skal forlænges yderligere eller ej.

Den mobile politistation vil fortsat dagligt være i området, hvor betjentene er klar til en snak med borgere, der kommer forbi.

jr

Publiceret 11 April 2019 12:19