Foto: Rigspolitiet

Politirapporten: 25-årig kvinde skyld i stort harmonikasammenstød

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Færdsel

Tirsdag kl. 08.24 skete der et større harmonikasammenstød i krydset ved Randersvej/Brendstrupgårdsvej i Aarhus N. En 38-årig mand holdt forrest i krydsets venstresvingsbane, da han mærkede et tryk bagfra og kunne se at fire andre biler var kørt sammen. Bagest holdt en 25-årig kvinde, der ikke havde nået at bremse op, hvilket var årsagen til harmonikasammenstødet. Hun blev kørt til behandling på skadestuen, men alle involverede parter slap umiddelbart uden skader. Den 25-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Færdsel

Tirsdag kl. 07.58 skete der et færdselsuheld på Hedeager i Aarhus N. En 41-årig kvindelig bilist skulle svinge til venstre i krydset ved Brendstrupgårdsvej, da hun overså en 45-årig mandlig cyklist, som hun påkørte. Ifølge kvinden blev hun så forskrækket over påkørslen, at hun kom til at køre over i modsatte kørebane, hvor hun påkørte en bil ført af en 25-årig mand. Cyklisten blev tilset af ambulancepersonale på stedet, men var umiddelbart kun kommet lettere til skade. Den 41-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Færdsel

Tirsdag kl. 09.36 skete der et færdselsuheld i krydset Katrinebjergvej/Kløvermarksvej i Aarhus N. En 69-årig mandlig bilist skulle køre ud på Katrinebjergvej fra Kløvermarksvej, da han påkørte en 22-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men slap umiddelbart med en flænge over det ene øje. Den 69-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Færdsel

Tirsdag kl. 10.11 skete der et færdselsuheld på Sintrupvej i Brabrand. En 35-årig mandlig lastbilchauffør havde glemt at trække håndbremsen, så lastbilen trillede ind mod et hegn. Manden ville standse lastbilen ved brug af en udvendig bremse, men den befandt sig på den anden side, så manden løb ind foran lastbilen og blev fanget mellem lastbilen og hegnet. Han kom dog ikke noget til.

Færdsel

Tirsdag kl. 15.45 skete der et færdselsuheld på den Østjyske Motorvej ved Tilst. To biler, der begge kørte i nordgående retning, stødte sammen i forbindelse med køkørsel på stedet. En 24-årig mandlig bilist påkørte en bil, ført af en 20-årig mand, bagfra. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Færdsel

En 21-årig mand blev tirsdag kl. 17.57 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

Indbrud i private hjem i Aarhus Kommune

På Rymarken i Hasle, Aarhus V begået tirsdag den 9/4 kl. 13.18

Aggressiv kunde i Føtex

Tirsdag kl. 11.50 blev en butiksvagt kaldt til Føtex i City Vest i Brabrand, fordi personalet ønskede hjælp til bortvisning af en uønsket kunde, som havde været truende overfor personalet. Da vagten kom ind i butikken, tog han kontakt til manden og bad ham om at forlade butikken, hvilket han ikke ønskede. Vagten lagde derfor en arm på mandens skulder for at føre ham ud af butikken.

Det fik manden til at blive meget aggressiv og råbe diverse skældsord efter vagten, der derfor lagde ham i håndjern, tilkaldte politiet og førte ham ud i baglokalet. Her blev han endnu engang voldsomt aggressiv og kom med flere trusler rettet mod vagten, der lagde ham ned på gulvet, indtil politiet kom.

Da patruljen ankom, blev den 71-årige mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for trusler på livet rettet mod butiksvagten. Han blev også sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, da han nægte at oplyse navn, adresse og fødselsdato til betjentene.

Forsøgte at få to make-up pensler med hjem

Tirsdag kl. 15.15 blev en ekspedient i butikken Beautycos på Nørregade i Aarhus opmærksom på, at udgangsalarmen hylede, mens hun var i gang med at ekspedere en anden kunde. Ekspedienten fik fat i kvinden, der havde forsøgt at gå ud af butikken, da alarmen var gået i gang.

Ekspedienten testede først kvindens taske, men den aktiverede ikke alarmen. Derefter fik kvinden lov til at gå igennem igen, uden sin jakke på, hvilket heller ikke aktiverede alarmen. Men da ekspedienten tog kvindens jakke op foran alarmen gik den i gang. Ekspedienten kiggede herefter i den ene jakkelomme, hvor hun fandt en pakke med to make-up pensler.

Ekspedienten tilbageholdt den 20-årige kvinde, indtil politiet ankom og sigtede hende for butikstyveri.

15-årig butikstyv i Magasin

Tirsdag kl. 16.59 så en butiksvagt på overvågningsvideoen i Magasin i Aarhus en ung dreng, der tog en parfumeflaske fra en hylde og putte den ned i sin taske. Vagten pågreb herefter den unge mand og førte ham ind i baglokalet, hvor de afventede politiets ankomst.

Da patruljen kom til stedet blev den 15-årige dreng sigtet for butikstyveri. I forbindelse med visitation af drengen fandt betjentene i hans ene strømpe en pose med skunk. Han blev derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Brand

Tirsdag kl. 20.37 blev politiet kaldt ud til en villabrand på Tværgade i Malling. Der var opstået ild i skorstenen, sandsynligvis en mindre glødebrand i nogle rådne sternbrædder i forbindelse med optænding af brændeovn. Husets beboere fik selv slukket ilden og brandvæsnet hjalp med efterslukningsarbejdet. Ingen personer kom til skade.

Brand i bil

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 00.16 en anmeldelse om at en bil stod i brand på Gudrunsvej i Brabrand. Bilen var overtændt, da brandvæsnet ankom og den udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

jr

Publiceret 10 April 2019 13:50