Foto: Øxenholt Foto

Forsorgshjemmet Østervang blev søndag formiddag afspærret og gennemsøgt efter en bombetrussel.

Kvinde anholdt for bombetrussel mod forsorgshjem

Forsorgshjem i Tranbjerg blev evakueret efter telefonisk bombetrussel

Af
Jeppe Rafn

En anonym kvinde ringede søndag klokken 9.31 til Forsorgshjemmet Østervang i Tranbjerg og sagde, der lidt senere på dagen ville sprænge en bombe på stedet.

Østjyllands Politi valgte at evakuere beboerne, der blev midlertidigt henhuset, mens forsorgshjemmet blev grundigt eftersøgt af politi og bombehunde. Der var dog ingen bombe, så de midlertidigt genhusede beboere kunne i løbet af eftermiddagen vende tilbage til hjemmet.

Politiets efterforskning ledte hurtigt på sporet af en 37-årig kvinde fra Silkeborg-området, der blev taget kontakt til og som meldte sig selv sidst på eftermiddagen. Hun blev anholdt, men nægter sig skyldig, oplyser pressemedarbejder Jakob Christiansen.

Den 37-årige kvinde var mandag formiddag stadigvæk fængslet, men vil blive løsladt senere, da politiet har vurderet, at hun ikke skal fremstilles i grundlovsforhør.

Foto: Øxenholt Foto

Kvinden har umiddelbart ikke været omkring forsorgshjemmet, da hun angiveligt ringede og sagde, der ville sprænge en bombe. Politiet ved i øjeblikket ikke, om hun har en tilknytning til Forsorgshjemmet Østervang, som er et sted for voksne med sociale problemer.

Publiceret 08 April 2019 11:12