En bilist blev forleden dømt for at køre 163 kilometer i timen på Hillerødmotorvejens Forlængelse. Arkivfoto

Arkivfoto

Fuldstændig vanvittigt: Teenagepige kørte 200 km/t

En 17-årig pige kørte vanvidskørsel ved Aarhus

En 17-årig pige kørte 200 km/t ved Aarhus, da hun torsdag forsøgte at flygte fra politiet. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted, da Østjyllands Politi torsdag eftermiddag og aften var på færdselsindsats på de større landeveje- og motorveje med særligt fokus på fart.

Den 17-årige pige stod for den højeste fart, da hun på motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus overhalede en af politiets civile videobiler med 167 km/t. Da bilen satte udrykningen på, trådte pigen på speederen, så farten røg op på 200 km/t. Flere patruljebiler blev tilkaldt for at få bilen standset. Ved motorvejens afslutning ved Brabrand lykkedes det politiet at få spærret vejen for den unge bilist, der i et sidste flugtforsøg bakkede ind i en politibil, inden hun og hendes 16-årige veninde ved siden af blev hevet ud af bilen af ordensmagten og anholdt, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Den 16-årige blev dog løsladt kort efter, mens den 17-årige i første omgang blev sigtet for at køre uden kørekort. Hun kan dog sandsynligvis forvente en del flere sigtelser efterfølgende og muligvis også et erstatningskrav for de skader, hun lavede på patruljebilen.

Indsatsen er nødvendig

Vicepolitiinspektør i Østjyllands Politis færdselssektion, Heine Hansen, mener, at torsdagens indsats viser, at der fortsat er brug for at holde fokus på fart.

”Høj fart er den hyppigste årsag til trafikulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne, og det går ikke bare ud over føreren selv, men også andre trafikanter. Torsdagens resultater viser, at der fortsat er alt for mange, der kører for stærkt, så vi fortsætter selvfølgelig med vores målrettede indsatser fremadrettet,” siger Heine Hansen i pressemeddelelsen.

Indsatsen var en del af en fælles europæisk politiindsats i uge 14 mod høje hastigheder.Færdselssektionen havde under indsatsen flere videobiler på vejene, og det gav resultater. I alt blev der skrevet 54 sigtelser fordelt på 40 forskellige bilister. 11 af dem fik betingede frakendelser af kørekortet, mens en enkelt fik en ubetinget frakendelse, oplyser Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

jwh

Nedslag:

• 11 kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af førerretten.

• Én kørte så stærkt, at vedkommende vil blive ubetinget frakendt førerretten

• Syv kørte fik klip i kørekortet på grund af for høj fart

• To fik klip pga ulovlige overhalinger

• To havde ikke erhvervet kørekort

• Tre kørte uden sele og én havde ikke fastspændt sit barn.

• Fire benyttede håndholdt mobiltelefon.

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 05 April 2019 09:58