Brandfolk på taget af Skjoldhøjskolen i Tilst.

Brandfolk på taget af Skjoldhøjskolen i Tilst. Øxenholt Foto

Ild i tag på Skjoldhøjskolen

Brandfolk måtte skære huller i taget for at slukke brand

Af
Jeppe Rafn

Politi og brandvæsen blev mandag eftermiddag kaldt ud til en brand på Skjoldhøjskolen i Tilst. Meldingen gik på, at der var ild i taget, og at der var børn og unge på skolen, så Østjyllands Brandvæsen rykkede ud med fire køretøjer og ni mand.

Eleverne og de ansatte var dog så godt som alle evakueret, da Østjyllands Brandvæsen nåede frem, og branden var blevet dæmpet af de tagdækkere, som var i gang med renovering af taget og var kommet til at sætte ild til noget tagpap.

Politi og brandvæsen foran Skjoldhøjskolen.

Politi og brandvæsen foran Skjoldhøjskolen. Øxenholt Foto

"Vi tager det sidste og må skære lidt i taget for at komme ind til nogle brandlommer. Det handlede primært om at skære de rigtige steder, og det var begrænset, hvor meget vand vi brugte," fortæller indsatsleder Brian Arendtsen.

Der var mange unge på stedet, men de opholdt sig ikke i den del af bygningen, der brændte, og som hører til klubben på skolen.

Efter slukningen blev bygningen ventileret for at sikre, der ikke var noget røg på skolen. Østjyllands Brandvæsen arbejdede en times tid til halvanden på stedet og er nu helt færdige.

Publiceret 01 April 2019 17:24