23-årig mand er dømt for at bryde Knivloven under skærpende omstændigheder.

23-årig mand er dømt for at bryde Knivloven under skærpende omstændigheder. Foto: Adobe Stock

Halvt års fængsel til 23-årig fra Kalmargade-banden

Bandemedlem gemte kniv med 20 cm lang klinge i sine bukser

En 23-årig mand fra Kalmargade-banden har fået en dom på seks måneders fængsel, som han er godt i gang med at afsone, fordi han har siddet varetægtsfængslet siden 22. februar.

Her befandt han sig i en bil i Stockholmsgade i det nordlige Aarhus, som er en del af visitationszonen, der blev indført 18. februar og foreløbig gælder fra til 16. april.

Politiet standsede bilen og visiterede manden, som gemte en en kniv med en klinge på 20 cm i sine bukser. Kniven blev beslaglagt, og den 23-årige mand blev anholdt og sigtet for at bryde Knivloven.

Fredag var sagen i retten, der fandt det bevist, at han er medlem af Kalmargade-banden, som er i konflikt med Trillegårdsbanden om det aarhusianske hashmarked. Kalmargade er en sidegade til Stockholmsgade, hvor han blev standset.

Idet han er bandemedlem, blev han dømt for at have båret rundt på kniven i det offentlige rum under skærpende omstændigheder.

Han blev samtidig dømt for i 2017 at have gået rundt med en kniv på Åboulevarden i Aarhus og har endvidere en reststraf for personfarlig kriminalitet, hvor han blev løsladt før tid, som blev lagt oven i straffen, der i alt kom til at lyde på seks måneders fængsel.

"Rettens dom sender et klart signal til bandemedlemmerne om, at det er skærpende for dem at gå rundt med en kniv under konflikten. Samtidigt er jeg tilfreds med, at den 23-årige så hurtigt efter anholdelsen har fået en dom," siger Østjyllands Politis anklager i en pressemeddelelse fra politiet.

Manden erkendte, han havde haft kniven på sig, men han nægtede at være bandemedlem. Han ankede dog ikke dommen.

jr

Publiceret 01 April 2019 15:37