Brand i lejlighed i Korsgade i Grenaa.

Brand i lejlighed i Korsgade i Grenaa. Øxenholt Foto

Påsat brand i lejlighed i Grenaa: Beboere ovenpå flygtede ud på taget

46-årig mand anholdt for at sætte ild til sin egen lejlighed

Af
Jeppe Rafn

Politi og brandvæsen modtog lørdag klokken 21.01 en anmeldelse om en brand i en lejlighed i Korsgade i centrum af Grenaa.

"Da vi kom frem, var der relativt meget ild i lejligheden, og to beboere i lejligheden ovenover var flygtet ud på taget," fortæller Østjyllands Politis vagtchef Per Bennekov.

Opgang i Korsgade i Grenaa blev afspærret efter brand lørdag aften.

Opgang i Korsgade i Grenaa blev afspærret efter brand lørdag aften. Øxenholt Foto

Beboerne havde formentlig taget flugten ud på taget, fordi de var bange for, at branden skulle sprede sig til deres lejlighed. Ifølge en fotograf på stedet var der flammer i opgangen, og beboerne kravlede derfor ud ad køkkenvinduet og sad på taget i cirka 10 minutter, indtil de blev reddet ned af brandvæsnet.

Politiet anholdt ud på natten lejlighedens 46-årige mandlige beboer, som er blevet sigtet for at have sat ild til sin egen bolig.

"Der blev fundet brandbar væske i lejligheden, så meget tyder på, branden var påsat," fortæller Østjyllands Politis vagtchef Per Bennekov.

Fund af brandbar væske tyder på, at brand var påsat.

Fund af brandbar væske tyder på, at brand var påsat. Øxenholt Foto

Den 46-årige grenaaenser blev søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Publiceret 24 March 2019 09:55