DMI varsel fredag klokken 5.20. Den gule farve indikerer voldsomt vejr. Blå farve er en såkaldt 'risikomelding', som er en melding om vanskeligt vejr, der kan udvikle sig til voldsomt vejr.

DMI varsel fredag klokken 5.20. Den gule farve indikerer voldsomt vejr. Blå farve er en såkaldt 'risikomelding', som er en melding om vanskeligt vejr, der kan udvikle sig til voldsomt vejr. Foto: DMI

Fredag formiddag: Vindstød af stormstyrke i Østjylland

Det bliver en særdeles blæsende fredag formiddag med vindstød op til stormstyrke i Østjylland

Af
Jeppe Rafn

DMI har fredag morgen udsendt et varsel om voldsomt vejr i Danmark fredag formiddag. Varslet gælder det nordvestlige Jylland, men også på Djursland råder DMI folk til at være opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i området.

Varslet handler om, at det bliver meget blæsende med vindstød op til stærk storm (vindstyrke 28 til 30 meter i sekundet) i Nordvestjylland. Ifølge DMI's byvejrsprognose kan vi forvente vindstød i stormstyrke (vindstyrke 22 til 25 meter i sekundet) i det østjyske i blandt andet Aarhus, Skanderborg, Hammel og altså ikke mindst på Djursland.

Blæsevejret begynder i den vestlige landsdel og bevæger sig i løbet af fredag morgen og formiddag ind over landet. Den kraftigste vind vil dog være rimelig kortvarig (1 til 4 timer), fordi lavtrykket, der er årsag til blæsten, bevæger sig hurtigt, og allerede over middag vil vinden begynde at aftage.

Publiceret 08 March 2019 08:15