Arkivfoto

Arkivfoto

Efter flere voldsepisoder:

Politiet indfører visitationszone i fire områder

Interne stridigheder på hashmarkedet, som har udviklet sig til voldelige episoder, gør, at politiet nu indfører en stor visitationszone

Østyllands Politi går nu i offensiven, efter at der i den nordvestlige del af Aarhus har været flere voldsepisoder, som angiveligt skulle være opstået på grund af uenigheder mellem spillere på hashmarkedet.

Politiet vil fastholde øget patruljering og indfører nu også en kæmpe visitationszone, som dækker følgende områder:

    Trillegården/Herredsvang

    Kalmargade

    Frydenlund

    Botanisk Have

Grafik: Østjyllands Politi

Grafik: Østjyllands Politi

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet kan balladen sandsynligvis relateres til en ulmende uro mellem nogle personer med tilknytning til henholdsvis Kalmargade og til Trillegården.

”Det er vores nuværende opfattelse, at der er tale om nogle interne stridigheder, der formentlig bunder i en uenighed om hashmarkedet i området omkring Frydenlund,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen og fortsætter:

”Vi vil ikke acceptere, at den her ulmende uro udvikler sig. Derfor indfører vi fra og med i dag en visitationszone i området. Samtidig fastholder vi sidste uges øgede patruljering og brug af den mobile politistation og øger vores efterforskningsmæssige tryk mod de personer, som vi mistænker for at være en del af uroen."

Borgmester: Hjælp politiet

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) udtrykker i en pressemeddelelse opbakning til politiets beslutning.

”Østjyllands Politi skal have stor ros for en meget hurtig, konsekvent og omfattende indsats. Jeg synes, det er helt rigtigt fra starten at sætte hårdt og resolut ind og vise, at vi i Aarhus ikke accepterer den slags uro og vold med brug af våden i gaderne. Jeg støtter fuldt ud politiets vurdering af, at der straks skal sættes ind, så vi kan få genoprettet roen og sikre tryghed til borgerne i Aarhus. Jeg beder samtidig beboerne i de berørte områder om at hjælpe politiet bedst muligt i deres bestræbelser på at genskabe ro og tryghed,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Foruden flere politpatruljer vil man også kunne se den mobile politistation i området.

”Vi kører den mobile politistation ud, fordi vi rigtig gerne vil i dialog med beboerne i de berørte områder. Det kan være, man har spørgsmål om, hvad det egentlig vil sige at bo i en visitationszone eller ønsker at vide mere om, hvorfor politiet er så synligt til stede. Og her er den mobile politistation en nem og direkte adgang til politiet,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Den mobile politistation kører rundt i områderne ved Kalmargade, Trillegården og Frydenlund i tidsrummet mellem kl. 15 og 18.

Visitationszonen træder i kraft fra mandag klokken 18 og gælder foreløbigt til og med 18. marts.

Zonen omfatter nedenstående områder:

Sydvestlig afgrænsning:

Viborgvej – strækningen mellem Vestre Ringgade og Hasle Ringvej

Sydøstlig afgrænsning:

Vestre Ringgade – strækningen mellem Viborgvej og Randersvej

Østlig afgrænsning:

Randersvej – strækningen mellem Vestre Ringgade og Hasle Ringvej

Nordlig afgrænsning:

Hasle Ringvej (strækningen mellem Randersvej og Halmstadsgade og strækningen mellem Viborgvej og Herredsvej) samt Bodøvej, Paludan Müllersvej (strækningen mellem Bodøvej og Herredsvej) samt Rydevænget, Torpevænget, Kappelvænget og Fjældevænget.

De nævnte veje er indbefattet i visitationszonen.

I disse områder kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

dp

Publiceret 18 February 2019 16:29