Foto: Rigspolitiet

Vanvittig kørsel i Aarhus bymidte: Folk måtte springe til side

Bilist i stjålet bil forsøgte at køre fra politiet, men endte med at køre galt ved Bruuns Galleri i Aarhus

Af
Jeppe Rafn

En af politiets patruljer blev torsdag eftermiddag klokken 15.00 opmærksom på en stjålet bil, der kørte ved Aros i Aarhus. Patruljebilens automatiske nummerpladegenkender APNG gav besked om, at en modkørende bil var stjålet, så patruljen vendte om og satte blink og sirener til.

Føreren af bilen ignorerede politiet og satte tværtimod farten op for at stikke af. Da bilen kørte ind ad Jægergårdsgade, bremsede den ned, og en kvinde sprang ud af bilen og satte i løb. To betjente sprang ud af bilen og fik hurtigt indhentet kvinden, mens patruljeføreren fortsatte jagten på bilen, der kørte hasarderet og brød flere færdselsregler. Flugtbilisten kørte blandt andet overfor rødt i krydset Jægergårdsgade/M.P. Bruunsgade, hvor en fodgænger blev ramt af bilens sidespejl. Senere måtte en kvinde springe til side for ikke at blive ramt af bilen, oplyser politiet.

Biljagten sluttede, da bilen kørte ind i et skilt på H. N. Clausens Gade. Herfra stak føreren af til fods med betjenten i hælene. Det sluttede i Bruuns Galleri, hvor han blev indhentet og anholdt.

Det viste aig, at bilen er stjålet i Middelfart, og der lå varer og møbler i bilen, som formodes at stamme fra indbrud.

Føreren af bilen var en 39-årig mand fra Ebeltoft, som er blevet sigtet for en lang række lovovertrædelser:

• Tyveri af bil

• Flere tyverier

• Ved hensynsløs kørsel at have bragt andres liv eller førlighed i fare

• Ikke at efterkomme politiets anvisninger

• At flygte som anholdt

• Narko- og spritkørsel

• Adskillige færdselsovertrædelser

Til trods for de mange sigtelser har politiets jurister vurderet, at der ikke er grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Det oplyser pressemedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Den kvindelige passager, som blev sat af undervejs, er en 45-årig kvinde, der i øjeblikket har ukendt adresse, men ligesom manden kommer fra Syddjurs.

Hun er sigtet for tyverier og tyveri af bilen.

Publiceret 07 February 2019 18:01