Foto: Øxenholt Foto

Video:

Rasmus Paludan beskudt med fyrværkeri ved demonstration

Det gik heftigt for sig, da Rasmus Paludan, leder af Stram Kurs, søndag demonstrerede i Tilst

Af
Jonas Wrede Hansen

Der opstod kaotiske tilstande på parkeringspladsen ved Tilst Skole søndag eftermiddag, da lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, afholdt en af sine planlagte demonstrationer.

Stemningen var meget anspændt, og det kulminerede, da personer ved demonstrationen skød fyrværkeri efter Rasmus Paludan, imens han stod i en menneskemængde. Efterfølgende opstod der tumult ved demonstrationen, og flere løb væk for at komme i sikkerhed.

Som det kan høres i video-klippet herunder, bliver der skudt adskillige gange med fyrværkeri efter Stram Kurs-lederen.

(Cirka 50 sekunder inde i klippet bliver menneskegruppen beskudt med fyrværkeri)

Video: Øxenholt Foto

Betjente blev ramt

Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør hos Østjyllands Politi, oplyser til Lokalavisen Aarhus, at det enten var et kanonslag eller et bomberør, som eksploderede i den menneskemængde, hvor Stram Kurs-lederen befandt sig. Efterfølgende valgte politiet at evakuere Rasmus Paludan.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet var talstærkt til stede ved dagens demonstration i Tilst.

Politiet var talstærkt til stede ved dagens demonstration i Tilst. Foto: Øxenholt Foto

"Men han blev kørt tilbage igen, da han gerne ville fortsætte med sin demonstration, så det fik han lov til, og det gik fint nok," fortæller Jesper Bøjgaard Madsen til Lokalavisen Aarhus.

Politiinspektøren fortæller desuden, at Rasmus Paludan ikke kom til skade ved episoden, men at et par betjente derimod blev ramt.

"De er dog ikke kommet alvorligt til skade," lyder det fra Jesper Bøjgaard Madsen.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen for episoden, men Jesper Bøjgaard Madsen oplyser, at det vil blive efterforsket, hvem der stod bag affyringen af fyrværkeriet.

Publiceret 03 February 2019 15:00