Der er sat overvågningskameraer op her på Åboulevarden i Aarhus C.

Der er sat overvågningskameraer op her på Åboulevarden i Aarhus C. Foto: Google Maps

Videoovervågning på Klostertorvet og Åboulevarden i Aarhus

Politiet har sat overvågningskameraer op to steder i Aarhus, hvor der jævnligt er ballade og kriminalitet

Østjyllands Politi har sat overvågningskameraer op på Klostertorvet og Åboulevarden i Aarhus.

"Vi har valgt at sætte kameraerne op de steder, hvor vi ved, der er mange mennesker samlet, og hvor vi jævnligt får anmeldelser om forskellige former for kriminalitet og uro. Vores mål er at skabe mere tryghed i områderne, og samtidigt får vi et ekstra redskab til at opklare forbrydelser på stederne," siger politiinspektør Martin Løye i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

"Vi vil udelukkende bruge kameraerne i de tilfælde, hvor vi får anmeldelser om, at der er sket noget kriminelt på stedet. Ved større begivenheder vil vi i nogle tilfælde følge med live, men vi kommer ikke til at sidde og overvåge almindelige mennesker i gadebilledet," siger Martin Løye.

Østjyllands Politi har i alt fået 11 kameraer, som er sat op på de to steder i Aarhus samt i Storegade i Randers. Rigspolitiet har i alt købt 100 kameraer ved hjælp af midler på Finansloven. Kameraerne er fordelt på landets politikredse.

Østjyllands Politi oplyser, at man har været i dialog med kommuner og kredsråd for at tage dem med på råd i forhold til placeringen af kameraerne. Politiet arbejder på at få sat skilte op ved overvågningskameraerne, så det bliver helt tydeligt, hvor der bliver filmet.

jr

Publiceret 21 January 2019 00:00