Politirapporten: Narkobilist forsøgte at stikke af fra politiet

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En patrulje blev onsdag kl. 20.43 opmærksom på en bil ved Rosenhøj i Viby og ville standse bilen for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Patruljen tændte derfor både horn og lygter for at få føreren af bilen til at standse. Føreren nægtede at standse, og efter en kort eftersættelse rundt om en tankstation standsede bilen, og to personer løb ud og i hver sin retning.

Den ene betjent løb efter føreren af bilen, mens den anden betjent i patruljebilen kørte efter passageren. Føreren sprang over hegnet ind til Harald Nyborg, men blev kort efter indhentet af betjenten, anholdt, sigtet for narkokørsel og lagt i håndjern. Den 24-årige fører af bilen var meget ophidset og råbte skældsord efter betjentene, hvorfor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale af polititjenestemænd.

Da det samtidig viste sig, at han også var frakendt førerretten, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Han blev herefter kørt til politigården i Aarhus, hvor han fik taget en blodprøve.

Politiet stoppede "førerløs" bil

Natten til torsdag kl. 01.44 blev politiet også mødt af en førerløs bil på Stensagervej i Viby. Patruljen var blevet opmærksomme på bilen i krydset Langtoftevej/Vårkjærvej i Viby, da det så ud som om bilens fører ikke have sele på. Da patruljen kørte efter bilen, gassede føreren op, men blev standset af et vejarbejde på Stensagervej.

Da patruljen gik hen til bilen, der holdt med lyset tændt, sad der kun en person på passagersædet, der oplyste, at det ikke var ham, der havde kørt bilen, og at føreren var løbet væk fra stedet. Desværre for ham kunne patrulje genkende ham som værende identisk med føreren, da patruljen havde kiggede ind i bilen kort forinden. Den 18-årige mand oplyste, at han ikke havde noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da politiet kunne se, at han var frakendt førerretten. Da han også virkede påvirket af narkotika, blev han også sigtet for narkokørsel.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene noget hash i handskerummet, som den 18-årige erkendte tilhørte ham. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narko. Slutteligt blev han også sigtet for at køre uden sikkerhedssele. Han blev derefter kørt til politigården i Aarhus for at få taget en blodprøve.

”Fritagelsesseddel” til at køre uden sele

Natten til torsdag kl. 04.34 standsede en patrulje en bil på Janesvej i Brabrand i forbindelse med en rutinekontrol. Da patruljen tog kontakt til den 30-årige fører af bilen, kunne de se, at han havde selen spændt bagved ryggen. Den 30-årige oplyste, at han havde en ”fritagelsesseddel” som gjorde, at han var fritaget for at anvende sikkerhedssele.

Han havde dog glemt sedlen derhjemme, hvor hans kørekort angiveligt også befandt sig. Han blev sigtet for to gange overtrædelser af færdselsloven. Da han også virkede påvirket af narko, blev han desuden sigtet for narkokørsel og kørt ind til politigården i Aarhus for at få taget en blodprøve.

Færdsel

Onsdag kl. 11.17 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Silkeborgvej i Aarhus V. Ifølge vidneforklaringer var lyskrydset gået i sort, og der var opstået kaos i krydset. En 32-årig mandlig bilist kom kørende ad Silkeborgvej og skulle lige over i krydset. Han har forklaret politiet, at han kørte i den yderste vognbane og fulgte den forankørende trafik, da han så en bil komme kørende fra højre side. Han var bange for at blive ramt af bilen og gassede derfor lidt op for at komme hurtigere frem. I samme øjeblik kom en 64-årig kvinde på en kabinescooter kørende på cykelstien fra højre side. Hun kørte ud foran den 32-årige, der påkørte kabinescooteren, der væltede om på siden. Den 64-årige kvinde kom ifølge politiet umiddelbart ikke alvorligt til skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 17.29 skete der et færdselsuheld på Haslevej i Åbyhøj. En 72-årig mandlig bilist ville overhale en bus, der var holdt ind til højre side, og påkørte i den forbindelse en 59-årig mandlig cyklist, der kom cyklende i modsatte retning. Cyklisten pådrog sig ifølge politiet nogle skader i hovedet i forbindelse med sammenstødet.

Onsdag kl. 17.51 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Aarhus Nord, hvor en bil og en lastbil var stødt sammen i forbindelse med en sammenfletning. Der skete ifølge politiet ingen personskade ved sammenstødet, og begge køretøjer blev kørt ud i nødsporet, så trafikken kunne forløbe som normalt.

En 39-årig mand blev onsdag kl. 19.30 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i Saralystparken i Højbjerg.

Onsdag kl. 19.35 havde en udenlandsk turist forvildet sig ind på letbanesporet ved Europaplads. Den 54-årig bilist kunne ikke selv komme derfra igen, så Letbanen måtte kortvarigt indstilles, mens Falck fik bugseret bilen væk fra sporet.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Aarhus:

    På Vestermøllevej i Trige begået mellem torsdag den 10/1 kl. 16.00 og onsdag den 16/1 kl. 13.30

    På Egernvej i Højbjerg begået onsdag den 16/1 mellem kl. 09.30 og kl. 15.10

    På Ystedgade i Aarhus N begået mellem fredag den 4/1 kl. 14.45 og søndag den 13/1 kl. 11.00

Publiceret 17 January 2019 00:00