Foto: Privat/Kim Matthai Leland

Borger frustreret efter indbrud i 17 biler:

Politiet havde ikke tid til at rykke ud med det samme

Det var mangel på ressourcer, der var grund til, at politiet natten til lørdag ikke sendte en patrulje af sted til Tranbjerg, hvor flere personer havde anmeldt indbrud i biler. Det frustrerer Johnny Brosø, der bor i området

Af
Jonas Wrede Hansen

Johnny Brosø har ikke meget til overs for Østjyllands Politi, efter han og flere andre i Østergårdsparken og på Trankær Mosevej i Tranbjerg natten til lørdag ringede til politiet for at anmelde flere tilfælde af indbrud i biler. I alt 17 biler havde været udsat for indbrud. Men selvom de mange indbrud var sket på kort tid, og en person netop havde været i en konfrontation med den formodede gerningsmand, så dukkede politiet ikke op før lørdag formiddag.

Jeg regnede jo med, at politiet ville komme med det samme

"Det er i hvert fald med til at give en mistillid til, om det rent faktisk nytter noget at kontakte politiet," fortæller Johnny Brosø, der selv bor i Østergårdsparken.

Johnny Brosø havde ikke selv været udsat for et af de mange bilindbrud, men blev gjort opmærksom på dem, da hans kvindelige genbo kom over til ham og var noget rystet over at have mødt personen, der angiveligt havde smadret en rude i hendes bil.

"Vi var fire forskellige, der kontaktede politiet. Jeg ringede som en af de første. Lige så snart min genbo kom rystet over til mig, ringede jeg til politiet for at anmelde det. Jeg regnede jo med, at politiet ville komme med det samme," fortsætter Johnny Brosø.

Det gjorde politiet dog ikke. Ifølge Johnny Brosø kom der først en politipatrulje lørdag formiddag.

"Det er for så vidt også fint nok, men der var manden jo væk," siger han.

Prioriterede anderledes

Østjyllands Politi bekræfter overfor Lokalavisen Aarhus, at man ikke sendte en patrulje af sted til Tranbjerg med det samme. Ifølge Jacob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, skyldtes det, at politiet ikke havde ressourcer nok på det tidspunkt, hvor politiet modtog anmeldelserne.

"Det er helt forståeligt, at det kan være frustrerende, når politiet ikke kommer. Vi vil selvfølgelig altid gerne komme med det samme, når borgere ringer, men nogle gange er vi nødt til at prioritere. Der vil være tilfælde, hvor vi ikke kan køre ud til borgerne. Personfarlige sager har altid højeste prioritet," fortæller Jacob Christiansen, som opfordrer til, at man altid kontakter politiet så hurtigt som muligt.

Da der ikke var nogen patrulje, som havde tid til at rykke til Tranbjerg for at kigge nærmere på de anmeldte bilindbrud, blev et signalement i stedet sendt rundt til alle politipatruljerne i nærområdet.

"Det var jo også med til, at vi fandt frem til en mand, der er sigtet i sagen," tilføjer Jacob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Føler sig utryg

På grund af de manglende politipatruljer begyndte Johnny Brosø sammen med folk i Østergårdsparken og Trankær Mosevej i Tranbjerg selv at køre rundt i området for at finde manden bag bilindbruddene. De fandt dog ikke frem til vedkommende.

"Men det er heller ikke sådan, det bør være. Vi skal jo ikke selv køre rundt. Det er politiets opgave. Jeg synes i hvert fald, at politiet på en eller anden måde skal patruljere oftere og indgå et samarbejde med området," fortæller Johnny Brosø, der godt kan mærke, at weekendens oplevelse har gjort ham lidt utryg.

"Jeg føler mig utryg på den måde, at jeg er nervøs for om min bil er den næste, der bliver smadret. Jeg går ud flere gange om aftenen og tjekker, fordi jeg er urolig over, at nogen kan finde på det," fortæller han.

Østjyllands Politi har en god formodning om, at de har fundet den rette gerningsmand til de mange bilindbrud. I hvert fald har man sigtet en 19-årig mand.

"Han er sigtet for biltyveri, og så er han sigtet for tyveri fra en af bilerne i Tranbjerg. Det er han på baggrund af, at man fandt et kreditkort på ham, som stammede fra en af de bil, der var blevet begået indbrud i. Der foregår dog stadigvæk en efterforskning for at se, om man kan knytte ham til de resterende bilindbrud, eller om der er en anden gerningsmand," fortæller kommunikationsrådgiver Jacob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Publiceret 16 January 2019 16:00