Fotocollage: Øxenholt Foto & Google Maps

Mange brande nytårsnat i Aarhus: Indsatsleder gør status over døgnet

Indsatsleder Thomas Jørgensen fra Østjyllands Brandvæsen beretter om et travlt døgn med mange brande i Aarhus, men mener, at niveauet er det samme som sidste år

Af
Jonas Wrede Hansen

Det har været et travlt døgn for Østjyllands Brandvæsen. Det fortæller indsatsleder Thomas Jørgensen til Lokalavisen Aarhus.

"Der var tryk på, og vi var især udfordret i Rosenhøj i Viby og i Brabrand, hvor der nærmest opstod nye brande 50 meter fra os, imens vi stod og slukkede andre brande," fortæller indsatslederen til Lokalavisen Aarhus.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Han oplyser, at der fra klokken 15 mandag eftermiddag til klokken 04.15 natten til tirsdag blev foretaget 55 udkørsler i hele dækningsområdet, hvor Aarhus stod for langt størstedelen af dem.

Det drejede sig hovedsageligt om brande i containere og skraldespande, men brandmændene blev også kaldt ud for at slukke omkring fem bilbrande og et par brande i lejligheder samt en brand i en spejderhytte, fortæller Thomas Jørgensen fra Østjyllands Brandvæsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Østjyllands Brandvæsen blev kaldt ud til flere bilbrande i nat. Her er der ild i en bil på Spobjergvej i Brabrand.

Østjyllands Brandvæsen blev kaldt ud til flere bilbrande i nat. Her er der ild i en bil på Spobjergvej i Brabrand. Foto: Øxenholt Foto

"Vi fik assistance fra Syd-enheden i Skanderborg, da der var allermest tryk på," fortsætter han og tilføjer dog samtidig, at døgnets mange udrykninger svarer meget godt til niveauet ved forrige nytårsaften.

Modsat nytårsaften i 2017 føler Thomas Jørgensen, at der var stor respekt for brandmændenes arbejde. Sidste år oplevede brandmændene især i det vestlige Aarhus, at folk skød fyrværkeri imod dem.

"Det er ikke min opfattelse, at vi oplevede det i år. Jeg har godt hørt, at politiet har været ude for det i nat, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at folk kan finde på at gøre det," fortæller indsatsleder Thomas Jørgensen til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 01 January 2019 14:00