Politibil påkørt under lang politijagt i Højbjerg og Viby

Fire unge mænd anholdt efter politijagt i nat

Af
Jeppe Rafn

En af politiets patruljer ville søndag klokken 23.55 lave en rutinekontrol af en bil på Egebæksvej i Højbjerg. Trods tændte horn og lygter valgte bilens fører at køre væk fra patruljen, som satte efter og fik hjælp af en tilstødende patrulje.

Politijagten foregik over en længere strækning i Højbjerg og Viby, der foregik frem og tilbage på Egebæksvej, Saralyst Allé, Holmevej, Rundhøj Allé, Rosenvangs Allé, Terp Skovvej, Vilhelm Becks Vej og Kaj Munks Vej.

Undervejs påkørte bilen den ene af patruljebilerne i forbindelse med et sving fra Holmevej til Rundhøj Allé. Begge biler blev ramt på fronten, men det var ikke værre, end de kunne fortsætte, oplyser Østjyllands Politis kommunikationsrådgiver Janni Lundager til Lokalavisen Aarhus.

Eftersættelsen sluttede på Kaj Munks Vej i Viby, hvor bilen kørte ind på et stisystem og standsede. Tre-fire personer sprang ud af bilen og løb væk fra betjentene, der med hjælp fra flere patruljer kort tid efter fik fanget den ene af personerne. Det var en 24-årig mand, der blev anholdt kl. 00.22 og kørt på politigården.

Herefter tog politiet på besøg hos bilens ejer, hvor man fandt tre mænd på 19, 22 og 24 år. De lå angiveligt og sov, da politiet bankede på, men blev alle anholdt og taget med på politigården.

I den efterladte bil lå der en salonriffel, og de fire mænd er alle blevet sigtet for at overtræde Straffelovens paragraf 192 a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Den skærpende omstændighed går på, at de har været i besiddelse af våbnet på et offentligt tilgængeligt sted. Overtrædelse af paragraf 192 straffes med mindst to års fængsel.

Da Lokalavisen talte med Østjyllands Politi mandag ved 14-tiden, var de fire mænd stadig anholdt og i politiets varetægt.

Politiets efterforskning skal nu blandt andet klarlægge, om man kan bevise, at det var de fire anholdte mænd, som var i den eftersatte bil, og hvem der ejer salonriffelen. Der venter ligeledes føreren af bilen et efterspil i forhold til overtrædelser af Færdselsloven i forbindelse med eftersættelsen.

Publiceret 26 November 2018 14:51