Øxenholt Foto

Brand i Risskov tidligt i morges: "Det så voldsomt ud"

Ild brød gennem taget i industribygning i Risskov

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Brandvæsen blev tidligtt onsdag morgen kaldt ud til en brand i en industribygning på Hammersøvej, der ligger i industriområdet ved Voldbjergvej tæt på Lystrupvej og Grenåvej i Risskov. På vejen derud modtag brandvæsnet en melding om, at ilden var brændt igennem bygningens tag. Det oplyser indsatsleder Lasse Clemensen, der ved selvsyn fik bekræftet meldingen på vej derud.

"Jeg kom inde fra byen og kunne tydeligt se ilden, da jeg kom frem til tankstationen på toppen af bakken på Grenåvej. Der stod flammer op igennem taget. Det så voldsomt ud," fortæller indsatslederen.

Video: Øxenholt Foto

Selve branden begrænsede sig dog til et område på 100-150 kvadratmeter i industribygninen med skråtag, der er 5-6 meter høj på sit højeste.

Øxenholt Foto

Bygningen er indvendigt delt op i forskellige rum, hvoraf det ene er udbrændt. De tilstødende rum har fået følgeskader i form af røg og det vand, der blev brugt til at slukke branden.

"Vi kørte derud med en indsatslederbil og tre brandbiler, og så tilkaldte vi to tankbiler for at sikre, vi havde vand nok," siger indsatsleder Lasse Clemensen, Østjyllands Brandvæsen.

"Der går vel 15-20 minutter, til ilden er slået ned, og derefter arbejdede vi med efterslukning og med at tage til kontakt til ejeren med videre."

Video: Øxenholt Foto

Branden blev anmeldt onsdag klokken 04.54. Naboer til branden på Hammersøvej blev evakueret, men kunne 40 minutter senere vende tilbage til deres huse. Ingen personer kom til skade ved branden.

Østjyllands Politi oplyser, at branden formentlig er opstået i en skorsten.

Publiceret 21 November 2018 08:45