Ulykken skete her på Buggesgårdvej ved Ormslev.

Ulykken skete her på Buggesgårdvej ved Ormslev. Øxenholt Foto

Dødsulykke ved Ormslev: Bilist kendt skyldig i uagtsomt drab

Retten har afvist 61-årig mands forklaring på dødsulykke

Af
Jeppe Rafn

Der er nu sat punktum i sagen om en 72-årig mand, som for et år siden blev dræbt i en trafikulykke ved Ormslev. Han kom kørende på elcykel på Buggesgårsdsvej og blev påkørt af en bilist, der kørte i modsat retning og kom over i den forkerte side af vejen.

Den 61-årige bilist forklarede i retten, at han ikke kunne huske ulykken, og at det måtte skyldes, han havde fået et blackout eller ildebefindende. Han erklærede sig derfor uskyldig i tiltalen, der lød på overtrædelse af Færdselsloven ved at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden samt overtrædelse af Straffeloven ved uagtsomt at have forvoldt en andens død.

Der er nu faldet dom i sagen, som er endt med, at den 61-årige mand fra Aarhus er blevet kendt skyldig i tiltalerne og har fået den bødestraf, som anklageren gik efter. Dommen lyder på, at han skal betale 20 dagsbøder a 400 kroner, i alt 8.000 kroner. Derudover har han fået en betinget frakendelse af kørekortet, hvilket betyder, at han indenfor et halvt år skal bestå en ny køreprøve for at beholde sit kørekort.

"Retten afviste tiltaltes forklaring på, at han skulle have fået et ildebefindende, som kunne forklare ulykken, men at den måtte være sket på grund af uopmærksomhed eller træthed. Der henvises til en lignende dom, hvor det påpeges, at mange uheld sker på grund af et øjebliks uopmærksomhed," forklarer anklager Peter Boesen til Lokalavisen.

Retssagen blev afgjort ved en domsmandssag, hvor der var en dommer og to lægdommere. De tre dommere var enige om dommen, oplyser anklageren og tilføjer:

"Det er en ulykkelig sag, som alle gerne havde været foruden."

Den 61-årige mand har 14 dage til at anke dommen, men hans forsvarer Rasmus Hedegaard kan ikke forestille sig, sagen vil blive anket.

"Det har været rigtig slemt og selvfølgelig værst for de pårørende, men min klient har også haft det meget vanskeligt, og han vil gerne videre," fortæller advokat Rasmus Hedegaard fra Advokatfirmaet Strauss & Garlik.

"Personligt synes jeg, det er ærgerligt, han bliver dømt, selvom det ikke er bevist, hvad der skete. Tvivlen burde være kommet min klient til gode, men det vigtigste er, at nu kan alle lægge det her bag sig," siger Rasmus Hedegaard.

Publiceret 15 November 2018 15:55