Bilinspektør undersøger ulykken, hvor en 72-årig mand på elcykel blev påkørt af en bilist, der var kommet over i den forkerte side af vejen.

Bilinspektør undersøger ulykken, hvor en 72-årig mand på elcykel blev påkørt af en bilist, der var kommet over i den forkerte side af vejen. Øxenholt Foto

Pårørende til trafikdræbt: "Vi er ligeglade med straffen"

Retssag er et punktum for børnene, der pludselig mistede deres far i en trafikulykke for et år siden

Af
Jeppe Rafn

1. november 2017 blev en 72-årig mand fra Ormslev dræbt i en trafikulykke lige udenfor Ormslev. Han var på vej hjem på elcykel og blev påkørt af en bilist, der kom kørende i modsat retning og af uvis årsag kørte over i den modsatte side af vejen.

Mandag 12. november 2018 var sagen for Retten i Aarhus, der skal tage stilling til, om den i dag 61-årige bilist tilsidesatte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og handlede uagtsomt.

I retten kom det frem, at anklageren går efter en bødestraf på 8.000 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet til den 61-årige.

"Han gjorde det jo ikke med vilje, og jeg skal ikke gøre mig klog på staffen, men det ændrer jo ikke på, at bilen havnede i den forkerte side af vejen," fortæller den 72-åriges søn.

Stadig ubesvarede spørgsmål

Lokalavisen talte efter retssagen med sønnen og datteren til den 72-årige afdøde mand. Han var pensioneret, men arbejdede stadigvæk lidt og var på vej på cykel hjem fra arbejde, da ulykken skete. Bilisten, der påkørte ham, forklarede i retten, at han ikke kunne huske ulykken.

"Vi står stadigvæk tilbage med spørgsmål om, hvad der skete. Det er for nemt at sige, man ikke kan huske noget. Det gør noget ved mig," siger datteren, der ligesom sin bror helst ikke vil have sit navn i avisen.

Deres forældre nåede at have guldbryllup, inden faren pludselig blev revet fra dem.

"Det er ikke det samme som at miste en efter et langt sygdomsliv, når man mister fra den ene dag til den anden. Jeg har haft det svært ved, om han har ligget i grøften og lidt, inden han døde," fortæller datteren.

Øxenholt Foto

Børnene har ikke vidst noget nærmere om ulykken, indtil de for en måned siden så anklageskriftet mod den 61-årige mand.

"Det at komme her i retten i dag er et punktum for os. Det ændrer ikke noget, om han bliver straffet," siger de samstemmende.

Dommen bliver afsagt senere på ugen.

Publiceret 12 November 2018 21:15