Foto: Øxenholt Foto/Screenshot fra Forældreintra

Foto: Øxenholt Foto/Screenshot fra Forældreintra

Det var en stor misforståelse:

Ingen kvindelig børnelokker på spil i Hjortshøj

Der var ingen grimme bagtanker, da en kvinde torsdag morgen tog kontakt til 10-årig dreng

Af
Danni Paulsen

Onsdag middag meldte Østjyllands Politi om en mistænkelig hændelse i Hjortshøj, hvor en 10-årig dreng blev kontaktet af en fremmed kvinde, som ifølge politiets oplysninger tilbød drengen slik og et lift.

Sagen blev taget meget alvorligt, og politiet iværksatte en større efterforskning.

Det viser sig nu, at det hele beror på en stor misforståelse, og frygten for en børnelokker i Hjortshøj-området kan afblæses.

Episoden skete ved en spejderhytte cirka 500 meter fra Virupskolen i Hjortshøj, som anmeldte sagen til politiet.

Virupskolens leder Helle Mølgaard har nu skrevet ud til skolens forældre via Forældreintra, at der var tale om ganske tilforladelig venlighed fra en mor til et barn, der går på skolen.

"En mor på skolen har henvendt sig i eftermiddag og fortalt, at hun i morges kom kørende sammen sin søn fra 2. årgang på vej til skole, og at det var hende, som holdt ind og tilbød drengen fra 4. årgang et lift. Hun troede, det var en kammerat fra årgangen, der var sent på den. Der blev ikke tilbudt slik, men altså et lift ned til skolen. Moren opdagede, da hun holdt ind, at drengen ikke som antaget var fra sønnens årgang, og derfor var hun en ”fremmed” dame for drengen på 4. årgang," skriver skolelederen.

Screenshot fra Forældreintra

Screenshot fra Forældreintra

Til Lokalavisen Aarhus fortæller Helle Mølgaard, at hun situationen taget i betragtning glæder sig over, hvordan sagen er blevet håndteret.

"Der er simpelthen tale om én, stor misforståelse. Men alle har handlet på den helt rigtige måde lige fra moren, der gerne vil give et lift, og drengen, der siger nej, fordi han ikke kender hende."

"Sådan noget her er, hvad der kan ske. Det sker i kølvandet på de hændelser, der har været andre steder, blandt andet i Lystrup (link nederst i artiklen, red.), og derfor har vi en skærpet opmærksomhed i forhold til sådan noget. Men jeg er bare lettet over, at det viste sig at være en mor, der tilbød et lift for at hjælpe," siger skolelederen, som kan melde om en mor, der blev meget overrasket, da hun fandt ud af, hvad morgenens venlige tilbud havde udløst.

"Det var rigtig vigtigt for hende at få fortalt, så snart hun opdagede, at der var tale om hende, at der altså ikke var farligt."

Publiceret 08 November 2018 16:55