Modelfoto

55-årig mand skal i fængsel i fire år for at skyde dreng på knallert

Skød 17-årig i ben og mave med haglgevær

En 55-årig mand fra Onsted syd for Solbjerg har i dag fået en dom på fire års fængsel for at skyde en 17-årig mand med haglgevær.

Episoden skete fredag 20. april om aftenen. Her kom den 17-årige kørende på knallert ved den 55-åriges hjem, da han blev skudt og ramt i ben og mave.

Retten i Aarhus dømte den 55-årig skyldig i grov. Han er desuden dømt for at have anvendt et skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted, hvilket er en skærpende omstændighed, der kan forhøje straffen indtil det halve.

"Det er ganske alvorligt at bruge skydevåben i det offentlige rum, og det afspejles også i strafudmålingen," siger anklager Rosa Pape i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Den 55-årige mand blev desuden dømt for at have opbevaret sine våben på uforsvarlig vis ved ikke at have noget våbenskab, og for uden politiets tilladelse at have anvendt sit haglgevær til et ikke-jagtrelateret formål.

Manden var også tiltalt for at have forvoldt fare for den 17-åriges kammerat ved at have skudt efter ham, dog uden at ramme. Denne anklage blev han dog frikendt for.

Den 55-årige mand har anket dommen.

jr

Publiceret 01 November 2018 16:48