Rådhusparken i Horsens.

Rådhusparken i Horsens. Arkivfoto: Jeppe Rafn

20-årig mand mistænkt for voldtægt af 37-årig aarhusiansk kvinde er blevet løsladt

Ung mand mistænkt for voldtægt blev løsladt efter grundlovsforhør

Af
Jeppe Rafn

Retten i Horsens ville ikke gå med til at varetægtsfængsle en 20-årig mand, som i dag blev fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for voldtægt af en 37-årig kvinde fra Aarhus.

Kvinden havde lørdag 13. oktober været i byen i Horsens og havde mødt den 20-årige mand på Zwei Grosse Bier Bar. De var gået en tur, der ifølge den 37-årige kvinde endte med, at han ud på natten voldtog hende i Rådhusparken i Horsens.

Politiet har opfordret den mistænkte til at melde sig selv, men det gjorde han først i går, efter Sydøstjyllands Politi havde offentliggjort overvågningsbilleder af ham.

Efter anholdelsen i går blev han i dag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

"Han nægtede at have begået voldtægt, og dommeren fandt ikke, at betingelserne for varetægtsfængsling var opfyldt. Der er en begrundet, men ikke særligt bestyrket mistanke mod ham, og der er ingen risiko for, at han kan påvirke sagen på fri fod," fortæller Sydøstjyllands Politis anklager Anja Langeland Jensen.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så anklageren kan ikke komme nærmere ind på, hvordan den unge mand forklarede sig i retten.

Den 20-årige mand blev løsladt efter retsmødet, men han er stadigvæk sigtet for voldtægt. Sydøstjyllands Politi arbejder videre med sagen, og hvad der kommer videre til at ske, afhænger af hvad efterforskerne finder frem til.

Publiceret 24 October 2018 15:07