Modelfoto

Grov og grotesk vold i pizzeria: Kunder gik amok, fordi de skulle vente 20 minutter på mad

Pizzeria-ejer og ansat slået af aggressive kunder

Af
Jeppe Rafn

Ejeren og en ansat i et pizzeria i Åbyhøj blev lørdag overfaldet af to unge mænd, der blev sure over, de skulle vente tyve minutter på at få mad, de var kommet ind i butikken og havde bestilt.

Kunderne blev aggressive og begyndte at kaste med ting, hvilket fik ejeren til at smide dem ud fra stedet. I den forbindelse blev ejeren trukket med ud på gaden, hvor den ene af kunderne fastholdt ham, mens den anden slog ham to gange med knytnæve i ansigtet og kastede en ukendt genstand i hovedet på ejeren.

En ansat forsøgte at komme ejeren til hjælp, men blev selv overfaldet og ramt af slag på armen og spark på balde og baglår, mens han prøvede at afværge.

"Det er jo grotesk, at man ikke har mere forståelse for at skulle vente på mad i 20 minutter en lørdag aften, hvor der typisk er travlt," siger Østjyllands Politis vagtchef Michael Ørum Møldrup.

"I den slags sager er gerningsmændene typisk unge personer, der er påvirkede af narko eller spiritus, men de to gerningsmænd i denne sag var kun ganske let påvirkede," fortæller vagtchefen.

Løsladt efter afhøring

Gerningsmændene var en 19-årig mand, der bor i Brabrand, og en 31-årig mand fra Aarhus C. De blev anholdt og sigtet for vold efter episoden, der blev anmeldt lørdag klokken 17.30.

Politiet vurderede, der ikke var juridisk grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så de blev løsladt igen efter afhøring.

"Vi går ikke i retten med nogen, hvor det er usandsynligt, de kan blive varetægtsfængslet," forklarer vagtchefen.

Ejeren af pizzeriaet er en mand på 51 år. Den ansatte, der forsøgte at hjælpe ham, men selv blev overfaldet, er en mand på 32 år. Ifølge politiet slap de fra overfaldet med knubs.

Publiceret 21 October 2018 11:55