Politifoto

Politifoto

Serie-indbrudstyv fældet af DNA-spor og gps-tracker

28-årig mand idømt et år og ni måneders fængsel

En 28-årig indbrudstyv er blevet kendt skyldig i at have begået fire indbrud og to biltyverier i det østjyske.

Retten valgte at idømme manden et år og ni måneders ubetinget fængsel, oplyser Østjyllands Politi.

Det var blandt andet tydelige sålmærker på et bord og DNA-spor, der fik Retten i Aarhus til at fælde dom over ham.

Politiet kom på sporet af ham, da de 17. maj i år rykkede ud til en anmeldelse om indbrud i en villa i Højbjerg. Her var en rude blevet aflistet, og familiens Audi var blevet stjålet.

Betjentene undersøgte gerningsstedet og fik sikret DNA-spor.

Fire dage senere, inden analysen af dna-sporene fra biltyveriet var kommet, blev der begået et nyt indbrud i en villa i Højbjerg, hvor tyven igen var stukket af med en Audi.

Vi kommer ud til alle, der har haft indbrud

Her havde tyven også stjålet nogle designerlamper, som hang over et spisebord. Betjentene lavede undersøgelse af villaen og fandt nogle sålaftryk, som blev sikret til sagen.

Mens betjentene var i gang med undersøgelserne, meldte ejeren af Audien, at han via en gps-tracker kunne se, at hans bil befandt sig på en p-plads i nærheden.

Patruljen skyndte sig derfor til stedet, hvor de stødte på den 28-årige mand, som var kendt af politiet og tidligere dømt for indbrud. Selvom Audien ikke længere var der, blev den 28-årige anholdt, og hans bopæl blev ransaget. Tæt på bopælen fandt blev Audien fundet med en knust gps-tracker.

Både DNA-spor og sålaftryk viste sig senere at stamme fra den 28-årige.

Ud over de to indbrud i maj kunne politiet via DNA koble ham sammen med yderligere to indbrud begået tidligere.

"Vi kommer ud til alle, der har haft indbrud i deres private hjem. Denne sag er et godt eksempel på, hvordan vi blandt andet efterforsker indbruddene. Det kan godt være, at vi ikke fanger gerningsmanden med det samme, men vi undersøger gerningsstedet, samler alle tekniske spor, og så er der en chance for, at vi kan anholde ham på et senere tidspunkt," siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

Den 28-årige blev samtidigt dømt for en række færdselssager, der kostede ham en frakendelse af kørekortet i syv år og 30.000 kroner i bøde. Han erkendte alle forhold og modtog dommen.

Lennart Glerup opfordrer borgerne til at være opmærksomme og alliere sig med naboen, hvis man vil mindske risikoen for indbrud.

"Det er en stor hjælp for os, når borgerne gør os opmærksomme på mistænkelige personer, der går rundt i et kvarter, eller de ser en varebil, der kører lidt mystisk. De tip kan hjælpe os med at fange indbrudstyvene.Så hold øjnene åbne og få naboen til at kigge efter dit hus, når du ikke selv er der. Så hjælper du både dig selv og politiet," siger vicepolitiinspektøren.

dp

Publiceret 11 October 2018 16:47