Sådan så det ud i Aalborg sidste år, hvor politiet afholdt en stor terrorøvelse på havnefronten omkring Musikkens Hus

Sådan så det ud i Aalborg sidste år, hvor politiet afholdt en stor terrorøvelse på havnefronten omkring Musikkens Hus Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Stor øvelse:

Politi, brandvæsen og redningspersonale vil være talstærkt til stede i Aarhus

Stor øvelse indtager i morgen den nordlige del af Aarhus omkring Universitetshospitalet og brandskolen

Onsdag kommer der til at være en del aktivitet med politi, brandvæsen og redningspersonale i den nordlige del af Aarhus omkring Universitetshospitalet og brandskolen, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvilket skyldes, at der skal afholdes en stor øvelse.

"Østjyllands Politi afholder en stor samarbejdsøvelse med Østjyllands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen Midtjylland, Region Midtjylland, Landsdelsregion Vest, Styrelsen for Patientsikkerhed og Rigspolitiet. Formålet er at styrke samarbejdet mellem myndighederne og træne evnen til at håndtere en større uvarslet hændelse," står der i pressemeddelelsen.

Deltagerne kender ikke indholdet af øvelsen på forhånd, men det kan afsløres, at scenariet vil indeholde en kemisk trussel kombineret med eksplosiver. Derfor kommer øvelsen også til at involvere ekspertberedskaber som Kemisk Beredskab og Ammunitionsrydderne.

"Heldigvis er det meget sjældent, at der sker meget store uvarslede hændelser i Danmark. Men det betyder også, at vi bliver nødt til løbende at øve os for at holde os skarpe, så vi er helt klar, hvis den store alarm pludseligt går," siger Jesper Bøjgaard Madsen, der er linjechef for operativt center hos Østjyllands Politi.

Øvelsen kommer til at foregå i tidsrummet 8.00-15.00

jwh

Publiceret 09 October 2018 15:32