Arkivfoto: Rigspolitiet

Narkopåvirket knallertkører på flugt lige ved at brage ind i 2-årig dreng

Knallert skred ud og var 30-40 centimeter fra at ramme lille dreng

Af
Jeppe Rafn

En 40-årig mand på knallert var mandag ved middagstid ved at køre ind i en 2-årig dreng, der kom gående med sin mor i Passagen, der går mellem Østergade og Kannikegade i Grenaa.

Knallertkøreren var på flugt fra politiet, der med udrykningsblink kørte efter ham for at standse ham.

Patruljen vurderede, at han ikke havde kontrol over knallerten, og han var ved at skride ud, da han kørte meget tæt forbi kvinden og hendes lille søn på to år.

"Hans venstre ben var nede at røre gaden, og hvis knallerten var fortsat med at skride ud, havde han med stor sandsynlighed ramt drengen. Baghjulet var kun 30-40 centimeter fra drengen," fortæller Østjyllands Politis kommunikationsrådgiver Janni Lundager.

"Moren har forklaret, at hun kom gående med sin søn og ikke kunne nå at reagere på knallerten, der kørte med meget høj hastighed," fortæller politiets kommunikationsrådgiver.

Ikke styr over sin kørsel

Episoden skete mandag kort efter klokken 12.48, hvor en patrulje fik øje på knallerten i Østerbrogade og kunne genkende føreren, den 40-årige mand, som de vidste havde fået inddraget retten til at køre knallert.

Patruljen tændte for udrykningsblinkene og kørte efter knallerten, som ikke ville standse, men tværtimod reagerede ved at sætte farten op. Betjentene vurderede, han ikke havde styr over knallerten, og da han havde været lige ved at ramme den 2-årige dreng, satte de også udrykningshornet til og fik standset ham i Kannikegade.

Han virkede påvirket, var meget aggressiv og råbte og ville slås med betjentene, som derfor anholdte ham og sigtede for atr overtræde Ordensbekendtgørelsen. Det fik ham til at råbe skældsord efter betjentene, hvilket han også blev sigtet for, oplyser politiet i døgnrapporten.

Derudover blev han sigtet for at have forvoldt fare for liv og førlighed ved næsten at have ramt den 2-årige dreng, for narkokørsel, for kørsel på konstruktivt ændret knallert og for at køre knallert uden førerret.

Publiceret 09 October 2018 11:51