De to hundehvalpe faldt i søvn inde på politistationen i Aarhus.

De to hundehvalpe faldt i søvn inde på politistationen i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi

Otte uger gamle hundehvalpe fundet i vejkant

Hundemor havde taget sine hvalpe med på tur midt om natten

Af
Jeppe Rafn

Tidligt i morges kom en mand kørende i bil ved Beder. Han var på vej på arbejde, da han så noget i rabatten.

"Han troede først, det var krager, men da han kommer tæt på, flyver de ikke, og så kan han se, det er to hundehvalpe, der bliver bragt ind på politistationen," fortæller vicepolitiinspektør Martin Rasmussen, Østjyllands Politi.

"De var cirka otte uger gamle, men havde det fint og legede med alle, der kom forbi dem. De var meget glade, men blev så trætte og lagde sig til at sove," fortæller vicepolitiinspektør Martin Rasmussen, Østjyllands Politi.

De to hundehvalpe blev kørt til dyreinternatet Tingskoven i Tranbjerg, hvor man via deres chipnummer fandt frem til deres ejer, der bor i Fulden ved Beder.

Forsvundet om natten

Østjyllands Politi frygtede, hundene var blevet efterladt i vejkanten, men det var heldigvis ikke tilfældet:

"Historien er, at hundemor i nattens mulm og mørke gnaver hul i hegnet og går på sightseing med sine tre små hvalpe. To af dem bliver væk fra moren og sætter sig i et krat i vejkanten, hvor de blev fundet," fortæller vicepolitiinspektør Martin Rasmussen, Østjyllands Politi.

Hundemor og den tredje hvalp er også tilbage hos ejeren, der savnede moren og de tre hvalpe, der er en Labrador-lignende blandingsrace.

Vicepolitiinspektør Martin Rasmussen oplyser, at man gerne må melde det til politiet, hvis ens hund er blevet væk. I så fald kan man få sin hund tilbage, hvis den er blevet indleveret til politiet.

Publiceret 07 September 2018 14:42