Øxenholt Foto

Forslået mand fængslet for drab i Aarhus

65-årig mand er varetægtsfængslet for drab på bekendt i Hasselager

Af
Jeppe Rafn

En 65-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have dræbt en bekendt mand med knivstik i Hasselager, hvor begge mænd kommer fra. Den sigtede nægtede sig skyldig i drab, men han kærede ikke varetægtsfængslingen.

Varetægtsfængslingen skete efter et grundlovsforhør i dag tirsdag i Retten i Aarhus, hvor han blev ekskorteret af to bevæbnede betjente. Den 65-årige mødte op i en blå heldragt, han givetvis havde fået af politiet, og han bar tydeligt præg af at have været i slagsmål, idet han havde store friske sår i ansigtet, der var blevet lappet med tape.

Han blev anholdt mandag eftermiddag på Skovhøj i Hasselager, efter han selv havde ringet til politiet klokken 15.09 og anmeldt episoden. Da politiet kom ud på gerningsstedet, fandt man en 40-årig mand livløs og blødende. Han blev kørt på skadestuen, hvor han afgik ved døden, mens den 65-årige mand blev anholdt på stedet.

Politiet har oplyst, at de to mænd kender hinanden, og at den 65-årige mand er sigtet for at have dræbt den 40-årige mand med knivstik. Bortset fra disse oplysninger har politiet holdt kortene tæt til kroppen, og der kom ikke yderligere oplysninger frem i offentligheden ved tirsdagens grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Bag lukkede døre

Dommeren valgte nemlig på opfordring fra Østjyllands Politis anklager Jacob Gents at lukke dørene ved grundlovsforhøret. De to fremmødte journalister måtte derfor pænt forlade retslokalet, inden selve retsmødet gik i gang, og endda inden sigtelsen mod den 65-årige mand var blevet læst op.

Anklageren begrundede sit ønske om dørlukning med sagens karakter og grovhed, og at det ville skade politiets efterforskning, hvis der kom noget frem fra retssagen.

De tilstedeværende journalister protesterede mod dørlukningen, da det for dem var svært at se, hvordan referat fra retsmødet skulle kunne skade efterforskningen. Journalisterne påpegede, at den sigtede selv havde kontaktet politiet, og bad anklageren uddybe, hvordan åbenhed skulle skade politiets efterforskning.

Anklager Jacob Gents havde umiddelbart ingen yderligere kommentarer, men nævnte derefter et konkret eksempel på noget, der ville skade efterforskningen, hvis der kom detaljer frem om det.

Dommeren valgte at følge anklagerens anmodning om at lukke dørene, fordi hun ikke ville risikere at skade politiets sag.

Lokalavisen har også forsøgt, forgæves, igennem Østjyllands Politi at få oplyst, om den 40-årige mand blev stukket med ét eller flere knivstik.

Publiceret 04 September 2018 16:37