Modelfoto

40-årig mand sigtet for 15 tyverier mod ældre og handicappede i deres hjem

Han er mistænkt for at udgive sig for at være VVS' er eller lignende og skaffe sig adgang til folks hjem

Østjyllands Politi har anholdt en 40-årig mand, som mistænkes for at stå bag en lang række hjemmetyverier/tricktyverier mod ældre og personer med handicap i deres hjem i Aarhus.

Han er sigtet for 15 tyverier, hvor han har skaffet sig adgang til ofrenes hjem og stjålet kontanter, punge og smykker. I mindst ni af tilfældene er han sigtet for at have udgivet sig for at være en VVS'er, vicevært eller lignende, der kommer for at aflæse vand eller varme og på den måde har skaffet sig ofrenes tillid og benyttet tilliden til at begå tyveri.

Hjemmetyverierne er begået i år fra 21. marts til 12. august i Aarhus-området bortset fra et enkelt tilfælde i Hadsten.

Det er blandt andet den 40-årige mands fortid og signalementer fra de forurettede, som har fået politiet til at efterforske ham. Han blev anholdt onsdag klokken 16.10 ved en frysedisk i Aldi i Grønnegade i Aarhus C. Anholdelsen skete uden dramatik, oplyser Østjyllands Politi og tilføjer, at der kan komme flere forhold til, som efterforskningen skrider frem.

Manden blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling. Østjyllands Politi oplyser, at den sigtede mand nægtede sig skyldig i alle forholdene, og dommeren besluttede at løslade ham efter grundlovsforhøret. Han er fortsat sigtet i sagen, og politiet har kæret løsladelsen til Landsretten.

jr

Publiceret 16 August 2018 10:49