Foto: Øxenholt Foto

Kirken fyldt med kolleger:

Flot afsked til dræbt brandmand

Den frivillige brandmand fra Østjyllands Brandvæsen, der mistede livet i en tragisk ulykke, blev mandag bisat i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Vestre Store Kapel i det vestlige Aarhus var fyldt til bristepunktet, da den frivillige brandmand fra Lystrup, som torsdag 19. juli mistede livet i en tragisk ulykke, mandag blev bisat. Adskillige kolleger fra brandvæsnet var mødt op sammen med familie og bekendte for at give en flot afsked til den afdøde brandmand.

Ifølge en fotograf på stedet, som Lokalavisen Aarhus har talt med, måtte omkring 50 brandmænd stå ude foran kirken, da der ikke var plads til dem indenfor.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Øxenholt Foto

Foran kirken stod også et par brandbiler parkeret med et passende sort sørgebind i dagens triste anledning.

Blev ramt af tankbil

Det var ved en stor markbrand i Tåstrup tæt på Harlev torsdag 19. juli om aftenen, at den 41-årige frivillige brandmand omkom. Han var udsendt som brandmand af Østjyllands Brandvæsen fra stationen i Hørning. Ulykken skete ved slukningsarbejdet, hvor en tankbil på tragisk vis bakkede henover brandmanden. Han døde kort tid efter påkørslen på ulykkesstedet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Øxenholt Foto

Kort tid efter beskeden om den tragiske ulykke var Jarl Vagn Hansen, formand for Danske Beredskaber, ude med et minde-opslag på foreningens Facebook-side.

"Det er med dyb sorg at vi her til aften har konstateret, at en kollega fra Østjyllands Brandvæsen har betalt den ultimative pris under sin indsats for at redde liv og værdier for os alle. Vore tanker er hos vores afdøde kollegas familie og nærmeste, og alle kvinder og mænd i det danske beredskab takker betingelsesløst og med stolthed for at have været på hold med ham," stod der i opslaget.

Facebooksiden ændede desuden også sit profilbillde til et lys for at ære og mindes den dræbte brandmand.

Publiceret 30 July 2018 15:40