En mand fik skaffet sig adgang til en 91-årig kvindes lejlighed ved at udgive sig for at være 'detektiv'. Arkivfoto

Østjyllands Politi opfordrer især ældre til at være opmærksomme på, hvem de lukker ind i deres hjem. Arkivfoto

Tricktyveri: Udgav sig for at skulle aflæse varmemåler

En ældre mand lukkede en tricktyv ind i sin bolig fredag

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

tricktyveri Endnu et tricktyveri har fundet sted i denne uge. Denne gang gik det ud over en 82-årig mand i hans ældrebolig på Lokalcenter Havkær i Tilst. Det skete fredag 20. juli klokken 15.39, da en person forsøgte at få adgang til hans bolig ved at sige, at han skulle aflæse varmemåleren. Han bad den 82-årige om at finde sit sundhedskort frem.

Han fandt det frem fra sin pung og lagde den efterfølgende fra sig. Da gerningsmanden forlod den 82-åriges bolig, opdagede han, at der var stjålet kontanter fra pungen.

Gerningsmanden beskrives som:

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 40-50 år, 180-190 cm, hudfarve: Hvid, yderligere kendetegn: sort fuldskæg, talte: Fremmedsprog, iført: Grå pelshue og ternet grøn frakke med firkantet mønster.

"Det er jo typisk ældre mennesker, der bliver udsat for det her, og de skal være ekstra opmærksomme på, hvem de lukker ind i deres hjem. Hvis ikke personerne har ordentlige argumenter for, hvorfor de skal ind i boligen og ikke kan vise gyldig legitimation for det, du udgiver sig for, så skal de under ingen omstændigheder lukke dem ind i deres hjem. De må hellere være for mistænksomme end for lidt," lyder opfordringen fra Peter Tholstrup, vagtchef ved Østjyllands Politi.

Publiceret 21 July 2018 10:09