Arkivfoto

Arkivfoto

Dræbt brandmand fra Lystrup mindes af kolleger

En 41-årig mand fra Lystrup mistede torsdag livet på tragisk vis

Af
Jonas Wrede Hansen

En stor markbrand i Tåstrup ved Harlev torsdag aften endte med en tragisk ulykke, da en 41-årig brandmand fra Lystrup afgik ved døden i arbejdet med at slukke branden.

"Det var en tankbil, der bakkede henover ham. Det var også en brandmand, der kørte tankvognen. Det er så trist, som det kan være," siger Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Dagens vagthavende hos Sydøstjyllands Politi forklarer til Lokalavisen Aarhus, at den afdøde mand døde kort tid efter påkørslen ved ulykkesstedet. De pårørende er blevet underrettet.

Branden på marken opstod under en høst, men blev slukket i løbet af aftenen. Arbejdstilsynet er underettet og vil foretage undersøgelser på stedet for at klarlægge, hvad der skete.

(Artiklen fortsætter under billedet

Sådan så marken ud ved Tåstrup under den voldsomme markbrand

Sådan så marken ud ved Tåstrup under den voldsomme markbrand Foto: ØXENHOLT FOTO

Mindes af kolleger

Kort tid efter beskeden om den tragiske ulykke var Jarl Vagn Hansen, formand for Danske Beredskaber, ude med et opslag på foreningens Facebook-side.

"Det er med dyb sorg at vi her til aften har konstateret, at en kollega fra Østjyllands Brandvæsen har betalt den ultimative pris under sin indsats for at redde liv og værdier for os alle. Vore tanker er hos vores afdøde kollegas familie og nærmeste, og alle kvinder og mænd i det danske beredskab takker betingelsesløst og med stolthed for at have været på hold med ham," står der i opslaget.

Facebooksiden har desuden ændret sit profilbillde til et lys for at ære og mindes den dræbte brandmand.

jwh

Publiceret 20 July 2018 09:23