Politiets teknikere arbejder på adressen i Trepkasgade, hvor en 56-årig, handicappet mand blev dræbt af sin underbo 12. december 2016. Foto: Danni Paulsen

Politiets teknikere arbejder på adressen i Trepkasgade, hvor en 56-årig, handicappet mand blev dræbt af sin underbo 12. december 2016. Foto: Danni Paulsen

Overblik: Så mange drab er der begået i Aarhus

Omfattende liste beskriver alle drab begået i Aarhus siden 1992

Af
Danni Paulsen

DR´s Undersøgende Databaseredaktion har gravet dybt i arkiverne og lavet et omfattende stykke arbejde med at skabe overblik over 25 års samlede antal drabsager i Danmark.

Alle sagerne er analyseret og beskrevet - også på kommuneniveau.

DR´s hjemmeside kan man i dykke ned i de enkelte sager og få et kort resumé af drabene.

Klikker man på Aarhus, kan man se, at der er begået hele 82 drab i perioden 1992-2016. På landsplan er der i den tilsvarende periode begået 1.338 drab.

Det lyder umiddelbart af mange, men ikke hvis man kigger på antallet af indbyggere i kommunen og sammenligner med andre kommuner. Årligt svarer det til, at der er blevet begået 2,6 drab pr. 10.000 indbygger.

Det er lige så mange som i Aalborg og færre end i Odense (2,8) og København (4).

Det seneste drab, der blev begået i Aarhus, var i Trepkasgade, Aarhus C, hvor en dement mand knivdræbte sin overbo, som han havde haft flere skænderier. Drabsmanden blev idømt anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Det var en sag, som Lokalavisen Aarhus dækkede tæt.

Det første drab, der fremgår af DR's opgørelse, skete i 1992, hvor en 23-årig mand stak sin 45-årige adoptivmor ihjel, mens hun sov. Manden blev kort tid efter sigtet for drabet og under afhøringen fortalte han, at han ikke vidste, hvorfor han dræbte sin adoptivmor.

På listen kan man også læse om et armprotese-drab, en partering, universitets-skyderi og et sygeligt jalousidrab med 180 knivstik.

Læs mere på dr.dk.

Publiceret 02 July 2018 22:41