Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

10 måneder til flittig indbrudstyv: Brød ind hos flere Aarhus-virksomheder

32-årig mand blev via blandt andet DNA-spor koblet til flere indbrud

En 32-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt 10 måneders fængsel for en række indbrud begået hos forskellige virksomheder og skoler i Viby, Tilst og Risskov.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 32-årige blev anholdt efter et indbrud på Aarhus Handelsgymnasium i Viby den 21. april i år. Han var i fuld gang med at brække en dør op med et koben, da en medarbejder opdagede ham og konfronterede ham.

Det fik den 32-årige til at true medarbejderen med sit koben, så han blev nødt til at flygte fra stedet. I sikkerhed ringede han til politiet, der kort efter kom frem.

Her traf de den 32-årige, der var på vej væk fra skolen på scooter. I et forsøg på at køre fra patruljebilen væltede manden på sin scooter og flere tyvekoster fra skolen, som lamper og bærbare computere, blev spredt ud på asfalten, inden betjentene fik lagt ham i håndjern.

Politiet kiggede nærmere på den 32-åriges færden, og via DNA-spor, overvågningsbilleder og vidneforklaringer koblede de ham til i alt syv indbrud, som han altså også blev dømt for i retten.

Alene den 21. april stod manden for tre indbrud, da han inden anholdelsen på handelsgymnasiet brød ind i to virksomheder i Viby, hvor han stjal forskelligt inventar.

Derudover fandt retten det også bevist, at manden blandt andet havde været på spil i en virksomhed i Tilst i februar i år og på Aarhus Universitetshospital i Risskov i oktober sidste år, hvor han stjal penge og elektronik.

"Der er tale om en mand, der har kørt rundt fra sted til sted for at begå indbrud, og jeg er meget tilfreds med, at den tiltalte blev dømt for samtlige indbrud, som politiet mente, han havde begået," siger anklager Peter Mathiasen.

Ud over indbruddene blev den 32-årige også dømt for narkokørsel og for trusler om vold mod medarbejderen på handelsgymnasiet.

Han blev fængslet efter dom til direkte afsoning. Han ankede ikke.

Publiceret 02 July 2018 15:26