Foto: Danni Paulsen/Mostphotos

Foto: Danni Paulsen/Mostphotos

Serie-brandstifter dømt: Stod bag 57 brande i Aarhus

24-årig mand anbringes på en sikret afdeling

En 24-årig mand blev fredag ved Retten i Aarhus dømt for at have påsat 57 brande forskellige steder i Aarhus sidste år. De fleste blev påsat i Brabrand, men han var også på spil i Aarhus N, Viby, Åbyhøj og Tilst.

Dommen lød på anbringelse på en sikret afdeling uden længstetid, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Det betyder, at der ikke er sat nogen slutdato for, hvornår han eventuelt må komme på fri fod.

Den 24-årige blev anholdt efter et tip sidste år og erkendte hurtigt at have stået bag mange brande. Blandt andet har han sat ild til en skole i Brabrand, en spejderhytte i Brabrand, en lagerhal i Tilst og en institution i Brabrand samt påsat en række andre mindre og større brande.

Det var dog en brand på Sødalskolen om aftenen 21.oktober 2017, som endte med at lede politiet på sporet af gerningsmanden, da der blev offentliggjort en overvågningsvideo fra skolen med en hætteklædt person. Kort tid efter henvendte en borger sig til politiet, som mente at genkende manden på videoen.

Ingen personer kom til skade ved brandene, men flere steder er der sket skader for flere hundredetusinde kroner.

"Jeg er meget tilfreds med, at dommeren valgte at følge anbefalingen fra mentalundersøgelsen og fra Retslægen," siger anklager Rosa Pape.

Den 24-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

I otte af de 57 sager var han kun tiltalt for forsøg på brandstiftelse, da ilden ikke nåede at tage fat.

Forud for tiltalen var der gået et omfattende arbejde for både politi og anklagemyndighed, da omfanget af brandstiftelserne har været stort.

Ifølge Østjyllands Politi var den 24-årige selv med til at udpege alle de mange steder, han har sat ild til.

dp

Publiceret 01 June 2018 13:20